Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Ahmet Sargın, 5 Temmuz günü sona erecek olan Medeniyetlerin Buluştuğu Kent Yozgat konulu şiir ve makele yarışmasına tüm şair ve yazarların katılması için davette bulundu.
    Sargın, yarışmaya katılmak isteyenlerin Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Medrese Mahallesi, N. Abbas Sokak Kat: 14 Yozgat adresine bizzat ve posta ile başvuruda bulunabileceklerini söyledi.
    Medeniyetlerin Buluştuğu Kent Yozgat, konulu yarışmanın Yozgat ve ilçelerini kapsadığını belirten Sargın, yarışma şartları hakkında şu bilgileri verdi: “
    “Yarışma iki ayrı dalda yapılacak, yarışması şiir ve makale dalında ayrı ayrı birer eserle katılabilecektir.
    Eserler daktilo veya Bilgisayar ortamında yazılacak, şiirler 10 kıtayı Makalelerde bir tam sayfayı aşmayacaktır. Yarışmaya Yozgat Şair ve Yazarlar Birliği Üyeleri katılamazlar. Yarışmaya katılacak olan şair ve yazarlar Eserlerinin altına rumuz dışında herhangi bir tanıtıcı isim, adres, telefon yazmayacaklar. Şiir Makale yazıları ayrı bir zarfa konulacak İsim, Adres, Telefon bilgileri yazılı notlar ise kapalı bir zarfa konularak ağzı kapatılacak, bu zarfın üzerine yarışmacının rumuzu yazılacak. Yarışmacı eseriyle birlikte rumuz yazılı zarfı büyük bir zarfa koyarak Yozgat İl Kültür Müdürlüğü, Medrese Mahallesi, N. Abbas Sokak Kat: 14 Adresine elden veya posta ile gönderecektir. Postadaki gecikmelerden yarışma komisyonu sorumlu değildir.
    Şiir ve Makale dalında dereceye giren 3 ayrı eser sahibine ödül verilecektir. Ödüllerin belirlenmesi ve açıklanması festival komitesine aittir. İlk 3 dereceye giren yarışmacılar 11. Sürmeli Festivaline davet edilip Yozgat'ta misafir edilecek ve Şiir Şöleni programı sonrası ödülleri verilecektir. Yarışmaya katılım tarihi 20 Haziran ile 05 Temmuz 2010 Tarihleri arasıdır. 05 Temmuz 2010 tarihinden sonra elimize ulaşmayan Eserler yarışma dışı bırakılacaktır. Yarışma Jürisi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği tarafından belirlenerek jüri üyelerinin isimleri saklı tutulacaktır.    Yarışmaya gönderilecek eserler içinden seçilenler 11. Sürmeli Festivali kapsamında çıkarılacak olan kitapta yer alacak eser sahiplerine telif ücreti ödenmeyecek, yarışmaya katılan şair ve yazarlar bu şartnamenin kurallarım kabul etmiş sayılacaktır. Yarışma basın ve TV ve İnternet ortamında ilan edilerek her kesime ulaşması sağlanacaktır.
    Bu şartname 11. Sürmeli Festivali kapsamında düzenlenmiş olup yarışmaya gönderilen eserler daha önceden hiçbir yerde yayınlanmamış olacak, yayınlanmış olduğu tespit edilen eserler ve sahipleri yarışma dışı bırakılacaktır. Yarışmanın sonucu ile ilgili açıklamalar ve katılımcılar hakkında bilgi Şiir Şöleni sonrası kamuoyu ile paylaşılacaktır. İlgilenen Şair Yazar ve Gazeteci tüm kültür sevdalılarına duyurulur.”   
Editör: TE Bilişim