Vali Abdulkadir Yazıcı oturumun gündem dışı dilek ve temenniler bölümünde kürsüye gelerek meclis üyelerine hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Meclis üyeleriyle samimi bir şekilde gerçekleşen konuşmada Vali Yazıcı meclis üyelerine de söz vererek meclis üyelerinden gelen şikayet, talep ve istekleri de dinledi.
Vali Abdulkadir Yazıcı’nın yaptığı konuşma sonrası söz alan MHP Grup Sözcüsü Ümüt Şahbaz Vali Yazıcı’ya yönelik bir takım eleştirilerde bulundu. Ümüt Şahbaz, Vali Yazıcı’ya hitaben “Maalesef tutum olarak iktidarın valisi görüntüsü çizmektesiniz, buda bizleri rahatsız etmekte” diyerek bir takım eleştirilerini sıraladı. Ümüt Şahbaz, “Sizin şahsınız ile ilgili asla bir problemimiz söz konusu değil, size karşı saygımız ve sevgimiz mevcuttur. Ancak bizlere yansıttığınız kadarıyla üzülerek söylüyorum ki iktidarın valisi görüntüsü çizmektesiniz. Buda bizleri rahatsız etmektedir.”dedi.
Ümüt Şahbaz Vali Yazıcı’ya hitaben sürdürdüğü konuşmasında “Sayın valim sürekli birlik ve beraberlik mesajları vermektesiniz ancak bu mesajlar sadece iktidar partisiyle birliktelikte kalıyor. Maalesef muhalefet sürekli bunun dışında bırakılıyor. MHP’li üyelerin sizlere sunduğu öneriler, haklı talepler kabul edilmiyor ancak aynı talep ve öneriler iktidar tarafından talep edilince yerine getiriliyor” eleştirilerinde bulunan Ümüt Şahbaz, ayrıca Bereket Kervanı projesini de yeniden gündeme getirerek projeyle alakalı da bir takım eleştiriler sıraladı. MHP Grup Sözcüsü Ümüt Şahbaz “Hamiyet projenizi destekliyoruz ancak Bereket Kervanı projenize karşıyız. Bir ay boyunca bu proje üzerinden maalesef siyaset yapıldı. Bunları dile getirmek durumundayız” şeklinde konuştu. Ayrıca Ümüt Şahbaz oturum sonrası Vali Abdulkadir Yazıcı tarafından meclis üyelerine verilecek öğle yemeğine de katılmayacaklarını belirtti ve verilen öğle yemeğinde MHP grubu yer almadı.

Editör: TE Bilişim