Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca, sağlık hizmetlerinin eksiksiz, kaliteli, güler yüzlü hizmet sunulması ve hastaneden memnun ayrılmalarını sağlamak amacıyla “Kişiler Arası İlişkiler, Hasta ve Hasta Yakınları ile Etkili İletişim” eğitimleri vermeye başladıklarını söyledi.

Psikiyatri uzmanı, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar tarafından Yozgat Devlet Hastanesinde başlayan eğitimlerin diğer sağlık kurumları ve ilçelerde de verileceğinin belirten Kurca; “Akdağmadeni, Boğazlıyan, Sarıkaya, Yerköy,Çayıralan, Çekerek, Saraykent, Sorgun, Şefaatli Devlet Hastaneleri ile Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde poliklinik, yataklı servis,müracaat,güvenlik ve temizlik personeline de bu eğiimleri vereceğiz” dedi.

Kurca, hastaların ilk hastaneye geldiklerinde bilinmeyenle  karşı  karşıya olduğunu belirterek;
“Çok yönlü bir korku ve yabancılık çekmektedirler. Bu yüzden duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebilecekleri,korku ve kaygılarının en aza indirebilecekleri ortamı sağlamak, sağlık personeli olarak bize düşmektedir. Bu amaçla belirli aralıklarla sağlık tesislerimizde “Kişiler Arası İlişkiler ,Hasta ve Hasta Yakınları ile Etkili İletişim” eğitimlerini  vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim