Sağlık Bakanlığı'nın görevde yükselme sınavına katılanlardan çok azı başarılı olunca bin 184 kişilik kadro boş kaldı. Türk Sağlık-Sen bunun üzerine bakanlıktan ek sınav talep etti.
    Sağlık Bakanlığı tarafından 24 Temmuz'da yapılan görevde yükselme sınavında Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği sınavına katılan 6 bin kişiden 826'sı baraj puanını geçince atama bekleyen 2 bin kadronun bin 184'ü boş kaldı. Bunun üzerine Türk Sağlık-Sen, ek sınav yapılması için bakanlığa başvurdu.
    Sağlık Bakanlığı Müsteşarına yapılan ziyarette boş kadrolar için yeniden sınav yapılması talebinde bulunuldu. Bunun üzerine Müsteşar Nihat Tosun, yapılan sınavda soruların zorluğu nedeniyle kadroların boş kaldığını bildiklerini ve bu sorunu çözeceklerini kaydetti.
     Sınav için ilan edilen kadroları dolduracaklarını belirtti. Yeni bir sınav için MEB ile görüşüldüğünü kaydetti.
    Çalışanların soruların zorluğu nedeniyle 70 barajını geçemediklerini ifade eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci; “Kamuda memurların hakkaniyetle yükselmelerini sağlayan görevde yükselme sınavlarında ne yazık ki baraj puanının yüksekliği ve soruların zorluğu gibi nedenlerle çalışanlar terfilerde zorluk çekiyorlar.  Görevde yükselme sınavındaki baraj puanı nedeniyle mağdur oluyorlar.
    Bu kadroları çalışanlar yıllardır bekliyorlardı. Sınav için eğitim yapıldı. Fakat soruların zorluğu nedeniyle kadroların büyük kısmı boş kaldı. Çalışanlar 70 baraj puanına takıldı Bu mağduriyetin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Nihat Tosun'la görüştük. Sağlık Bakanlığına da başvuru yaparak yazılı olarakta bu talebimizi dile getireceğiz.
    Çalışanları çok zorlayan ve kadroların boş kalmasına neden olacak sorular yerine bu tür sıkıntılara yol açmayan sorular hazırlanmalıdır. Atanmayacak kadrolar nedeniyle hem çalışanlar mağdur olmakta hem de kadrolar boş beklemektedir. Bunun önüne geçilmesi talebimizdir” dedi.
Editör: TE Bilişim