Saadet Partisi Sorgun İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda son dönemlerde yaşanan olaylar değerlendirildi.
     Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Saadet Partisi İl Başkan Vekili Ali İhsan Çelikkaya, eski İl Başkanı Ali Rıza Sungur, Sorgun İlçe Başkanı Haydar Çekerek, Yerköy, Akdağmadeni, Sarıkaya ilçe teşkilatlarından üyeler ve partililer katıldı.
     Toplantıda konuşan Çelikkaya, Yozgat'ta düzenlediği basın toplantısıyla Saadet Partisi'nden istifa ettiğini belirten Kazım Arslan'ın merkez ilçe, Yerköy, Şefaatli, Boğazlıyan, Yenifakılı, Aydıncık, Çekerek, Çandır, Çayıralan, Kadışehri ilçe teşkilatlarının da istifa ettiği şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
     Çelikkaya, istifa ettiğini söylediği Çayıralan, Çandır, Kadışehri'nde Saadet Partisi teşkilatının bulunmadığını, Yerköy teşkilatının ise şu an salonda olduğunu, Çekerek İlçe Başkanının ise toplantıya dahi gitmediğini vurguladı.
     Çelikkaya, ''Olmayan teşkilatlar nasıl istifa etmiş, toplantıya gitmeyen teşkilatlar uzaktan kumanda ile mi partiden ayrılmış. Biz Kazım Arslan'ın zaten partiden ayrılmasını istiyorduk. Dileğimiz yerine geldi. Yerköy teşkilatından ise sadece Numan Kurtulmuş ile gelen üç kişi istifa etti. 40 yıldır siyasetin içinde olan hocamızın yanındayız. Yaşanan son olaylarla Türkiye'de bazı kırılmalar olmuştur. Bu doğrudur. Ancak kamuoyuna yansıdığı gibi değildir. Örneğin Türkiye'nin nabzını tutan İstanbul'da 36 ilçe ve belde teşkilatından sadece 6 tanesi ayrılmıştır'' dedi.
     Saadet Partisi Sorgun İlçe Başkanı Haydar Çekerek ise, ''yıllarını siyasete adamış Necmettin Erbakan hocanın'' yanından ayrılmayı kesinlikle düşünmediklerini, bu olayların ardından Saadet Partisi'nin daha da güçlenerek iktidar yürüyüşüne devam edeceğinin altını çizerek ''Biz siyaseti makam, mevki uğuna yapmıyoruz. Biz siyaseti Allah rızası için yapıyoruz.
    Bu siyaset çalışmaları içerisinde bir yerlere gelirsek oda çalışmalarımızın karşılığıdır'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim