Vali Necati Şentürk, Yozgat'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra jeotermal kaynaklar bakımından da oldukça zengin olduğunu ayrıca son zamanlarda yapılan modern tesislerle de dikkat çektiğini belirterek bu zenginliklerin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında tanıtımı için çalışmalara hız verileceğini belirtti.
    Vali Necati Şentürk “Bu şekilde tarih çıkmaya devam ederse  söz veriyorum Buranın istimlakını yapıp, bu tarihi değerin önünü açarak görünür hale getireceğim” dedi.
SARIKAYA TURİZM MARKASI OLACATIR
    Sarıkaya Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Öztürk de Roma Hamamı kazı çalışmalarının takipçisi olduklarını söyledi.
    Kendini ihtiyaçlara göre yenilemeyen turizm şehirlerinin  turistleri elinden kaçırdığına dikkat çeken Öztürk; “Tıpkı 1980'li yıllardaki turizmi Kozaklı'ya kaptırdığımız gibi” dedi. Öztürk “ Biz planlamayı iyi yapmak durumundayız, buna göre plan,proje ve alt yapıyı hazırlıyoruz, birer birer basamakları çıkıyoruz. Çalışmaların devamında  Antik tiyatro,lahitler,Uyuz hamamı bağlantısı var  çağdaş turistlerin beklentisi farklı bu tarihi mutlaka görmek isteyecekler. Bugün birinci basamağı  çıkıyoruz, ancak birinci basamağı çıkarken 2,3,4 ve 5.basamaklarında planlamasını yapıyoruz ve buna göre hareket ediyoruz, bunların tamamını gerçekleştirdiğimizde Sarıkaya Turizm markası olacaktır.
    Sarıkaya hem turizm markası hem de Medeniyetler ittifakının merkezi olacaktır. Yeter ki bu konuda birlikte hareket edip üzerimize düşeni yapabilelim” dedi.   
Editör: TE Bilişim