Başta Esentepe’den Sivas Caddesi’ne uzanan E-88 Karayolu olmak üzere il merkezinde insanların yoğun olduğu güzergahlarda konuşlanan trafik ekipleri radar tarafından hız sınırını aştığı tespit edilen araçların cezalarını ‘adrese teslim’ gönderecek. 
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul, şehir merkezinde hız kuralına uymayan sürücülerin sebep olduğu kazaların önüne geçmek için radar uygulaması başlattıklarını söyledi. 
Tuğrul, gazetemize yaptığı açıklamada, başta Esentepe güzergahı olmak üzere, İstiklal Lise, Kent Park gibi insanların yoğun olduğu bölgelerde radar uygulamasını her gün aralıksız olarak uygulayacaklarını kaydetti.
Kent merkezinde uyulması gereken 60 hız sınırını aşan otomobil sürücülerinin radar tarafından tespit edilmesi halinde cezai işlemin adrese teslim gönderileceğini vurgulayan Tuğrul, uygulama hakkında şu bilgileri verdi: 
“Şehir içi hız sınırını aşan sürücüleri tespit noktasında bundan böyle radar uygulamasını yoğunluğun en fazla yaşandığı güzergahlarda aralıksız olarak uygulayacağız. Burada amaç insanlara ceza kesmekten ziyade hız kuralını ihlal ettiği için masum insanların hayatını ve kendi hayatını tehlikeye sokan dikkatsiz sürücüleri tespit etmektir. Emniyet Müdürlüğü olarak trafik konusunda ortaya koyduğumuz hassasiyetin temeli tamamen insanların trafikte sağlıklı bir şekilde seyahatini sağlamaktır. Kent merkezinde bu anlamda radar uygulamasını taviz vermeden uygulayacağımızı belirtmek istiyorum.”

Editör: TE Bilişim