PTT’nin 174’üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama etkinlikleri Yozgat PTT Başmüdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Yozgat Valiliği ziyareti ile devam eden kutlama programında Yozgat PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen ve PTT Personeli Vali Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti. 
Yozgat PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen Vali Yazıcı’ya PTT’nin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Yozgat'ta 12 PTT müdürlüğü, 7 PTT şubesi, 23 acente 170 personel ile 439 çeşitli işlem yaptıklarını vurgulayan  Başmüdür Mustafa Türkmen konuşmasına “Biz her ne kadar kamu hizmeti yapıyorsak da artık karlılık verimlilik ilkesini de takip ediyoruz. Biz Yozgat Başmüdürlüğü olarak gelirimizi giderimizi dengelemek, hatta kar etmek gibi bir politikamız var” diye devam etti.
Vatandaşların gönderdikleri posta ve kargoların güvenli bir şekilde teslim edildiğini de dile getiren Türkmen gönderilerin de internet üzerinden takip edilebildiğini söyledi. Başmüdür Mustafa Türkmen “Bütün gönderiler kayıt altına alınıyor ve ptt.gov.tr den takip edilebiliyor. Nerde, teslim edildi mi, edilmedi mi, evde bulunamadıysa ihbar mı bırakıldı mı, bunun gibi bilgiler gözüküyor. Taahhütlü posta hizmetimizde her şey kayıt altına alınıyor ve sitemizden takip edilebiliyor. Makbuzda ki barkot numarası üzerinden vatandaşımız istediği zaman ptt.gov.tr ye girerek gönderisinin takibini yapabiliyor” şeklinde konuştu. 
 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Abdulkadir Yazıcı ise; “PTT bizim en eski milli kuruluşlarımızdandır.  PTT’nin Osmanlı döneminde de önemi büyüktü. Gelişen teknoloji ile bazı alanlardan çekilse de son yıllarda yapılan çalışmalarla tekrar vatandaşlarımızın birçok ihtiyacını karşılamaya başladı. Kurum gelişen şartlara ayak uydurma refleksi geliştirme noktasında bir mesafe aldı. Posta işlerinin yanı sıra bankacılık ve kargo gibi sektörlerde de yerini alarak vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.  Kurumlar, insanların ihtiyaçlarını karşıladığı sürece önemlidir. Bu ihtiyaçları karşılarken de teknolojinin her türlü kolaylıklarından faydalanarak müşterilerine en iyi hizmeti sunan bu kuruluşumuza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. ” dedi.

Editör: TE Bilişim