Prof. Dr. Özköse konuşmasında Anadolu’yu mayalayanlar, Anadolu’ya rahmet ekinini ekenler, Anadolu’dan hakikat bayrağını taşıyanlar, Anadolu’nun İslamlaşmasında ön ayak olanların Selçuklu’yu hayata getiren, Osmanlıyı bu topraklarda payidar kılan, beyliklerin varlığını rahmete dönüştüren ve Balkan kapılarını bizlere açan en önemli unsurun tasavvuf olduğunu ifade etti. 
Tasavvufun İslami ilimlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Özköse, İslami ilimler arasında en geç teşekkül eden ilimin tasavvuf olduğunu söyledi. İslam medeniyetinin ve düşünce sisteminin üç önemli sac ayağından oluştuğunun altını çizen Prof. Dr. Özköse bunların kelam, felsefe ve tasavvuf olduğunu vurguladı.
Tasavvuf hayatından hikayeler ve örnekler sunan Prof. Dr. Özköse, Tasavvufun İslam’ın eski çağlardan günümüze yansıyan bir yorumu olduğunu belirtti.  
Katılımcılara güzel bir sohbet etme imkanı sunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kadir Özköse’nin dinleyicilerin sorularını cevaplamasıyla konferans sona erdi. Konferansın sonunda Dernek başkanı Aydoğan Bilir günün hatırası olarak Prof. Dr. Özköse’ye kitap hediye etti ve güzel sunumu için teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim