Yozgat Belediyesi bir kültür hizmetine daha imza atıyor. Osmanlı döneminde yardım ile başlayıp çeşitli amaçlarla kullanılan taşlarla ilgili Yozgat'ta müze kurulacak.
    Türk kültüründe önemli bir yeri olan eski taşlar Yozgat Belediyesi'nin kuracağı bir müzede hayat bulacak. Bu müze Osmanlı Taşları ismiyle kurulan ilk müze olma özelliği taşıyacak.
    Belediye Başkanı Yusuf Başer'in girişimleri ile hazırlık aşamasına başlanılan taşlarla ilgili geniş çaplı çalışmaların yürütüldüğü bildirildi.
    Osmanlı döneminde mahallelerin muhtelif yerlerine konulan sadaka taşları bulunur, hayır sahipleri kendini göstermeden yardımlarını bu taşların içerisine bırakırdı. İhtiyaç sahipleri de bu taşlardan ihtiyaçları kadarı olanı alırlardı. Bu sayede bir elin verdiğini diğer el görmez, insanların rencide olmasının önü kesilmiş olurdu.
    Sadaka, şifa gibi çeşitli amaçlarla kullanılan taşların Yozgat'ta bir müzede sergilenecek olması çok eski bir kültürün, unutulmaya yüz tutmuş bir geleneğin hayat bulması anlamına gelecek.
Editör: TE Bilişim