Sivas, Kayseri ve Yozgat illerinin yer aldığı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) yönetim kurulu toplantısı Sivas'ta yapıldı.
     Sivas Valisi Ali Kolat, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile 3 ilin Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ile il genel meclisi başkanları Sivas'ta bir araya geldi.
     ORAN Dönem Başkanı Sivas Valisi Ali Kolat, Valilikte düzenlenen toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, ORAN'ın yönetim kurulu toplantılarının her ay farklı bir ilde gerçekleştiğini belirtti.
     Bu ay ki toplantıya Sivas'ın ev sahipliğini yaptığını ifade eden Vali Kolat, ORAN'ın 2010 yılında Mali Destek Programları hakkında bilgi vererek, programın 'İktisadi Kalkınma' ve 'Küçük Ölçekli Altyapı' projelerinden oluştuğunu belirtti.
     Vali Kolat, iktisadi kalkınma projeleri için KOBİ'lere 14.5 milyon, küçük ölçekli altyapı projeleri için belediyeler, il özel idareleri, ticaret ve sanayi odaları ile OSB'lerden oluşan kamu kurumlarına ise 4 milyon lira olmak üzere 18.5 milyon lira tutarındaki bir kaynağın Kayseri, Sivas ve Yozgat illeri için kullandırılacağını söyledi.
     Ajansın bütçesinin yaklaşık yüzde 80'lik bölümünün özel sektöre kullandırılacağını anlatan Vali Kolat, ajansın 2010 yılı mali destek programlarının son başvuru tarihlerinin potansiyel başvuru sahiplerinden gelen süre uzatımı talepleri ve Kurban Bayramı tatili dikkate alınarak 24-29 Aralık 2010 olarak değiştirildiğini belirtti.
     Programlarla ilgili belge ve bilgilerin ajansın internet sitesinden öğrenilebileceğini vurgulayan Vali Kolat, programlarının tanıtımı amacıyla 3 ilde yaklaşık 550 kişinin katıldığı bilgilendirilme toplantıları, 680 kişinin katıldığı ve her biri 2 günden oluşan toplam 12 proje hazırlama eğitimi verildiğini anlattı.
     ORAN'a başvuran kurumlara proje hazırlama desteği vermek amacıyla Kayseri'de 13 Aralık, Sivas'ta 15 Aralık, Yozgat'ta ise 16 Aralık'ta teknik yardım masaları oluşturulacağını da kaydeden Vali Kolat, şunları kaydetti:
     ''Mali destek programları kapsamında yapılacak proje başvurularını değerlendirmek üzere bağımsız değerlendirici havuzu, ajansımız tarafından oluşturulmaya başlanmış ve şu ana kadar 150'ye yakın başvuru alınmıştır. Bu programlar vasıtasıyla özel sektöre mali destek verilerek, bölgedeki istihdamın, rekabet edilebilirliğin, üretimden ele edilen katma değerin artması ve bölgede yenilikçi yatırımların desteklenerek bölge kalkınmasının sağlanması amaçlanmaktadır.
    Bu programlar çerçevesinde ayrıca kamu kurumlarının küçük ölçekli altyapı projeleri desteklenerek bölgenin iş ve yaşam koşulları iyileştirilip refah seviyesinin artırılması sağlanacaktır. Bölgemizin kalkınması için ajans olarak etkin bir şekilde çalıştığımızı vurgulamak istiyorum.''
     Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Editör: TE Bilişim