Mutafoğlu Mahallesi TOKİ konutları içerisinde bulunan 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlangıcına yetiştirilemediği için mahalle sakinlerinin tepki göstermiş olduğu 4.Etap TOKİ İlk ve Ortaokulu önceki gün eğitim-öğretim hayatına başladı.
Mutafoğlu Mahallesi’ne inşa edilen 4.Etap TOKİ konutları içerisine inşa edilen ilk ve ortaokul 2016-2017 eğitim-öğretim yılına yetiştirilememiş ve mahalle sakinleri çocuklarını civar okullara kaydettirmek zorunda kalmıştı. 
Mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine harekete geçen Yozgat Valiliği, okulun en kısa sürede eğitim-öğretim hayatına başlayacağını duyurmuştu.
Aradan geçen yaklaşık 2 aylık bir sürenin sonunda okul eğitim-öğretim hayatına başladı.
Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’ta okulun ilk ders gününde öğretmen ve öğrencileri yalnız bırakmadı.
Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, okulun 24 derslikli olup 357 öğrenci ve 17 öğretmen ile eğitim-öğretim hayatı başladığını belirtti.
Öğrenci ve velilerin okulun açılmasını dört gözle beklediğini hatırlatan Kuş, “Sonunda okulumuz bugün açıldı.  Sabırlı bekleyişlerinden dolayı velilerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

İlk ders zili öncesi öğrencilere seslenen Saim Kuş, “Sevgili çocuklar yeni bir binaya geçiyorsunuz. Biz sizden bu binayı eviniz kadar iyi korumanızı istiyoruz. Biliyorsunuz ki bu okullar sizin ailenizin verdiği vergiler ile yapılıyor. İçindeki sıralardan tutunda yerdeki fayanslara kadar tüyü bitmemiş yetimlerin hakları var.
Ben inanıyorum ki size emanet edilen bu güzel okulu sizde sizden sonra gelen kardeşlerinize aynı şekilde bırakacaksınız.
Sizden istediğimiz derslerinize çok çalışmanız ve vatana en iyi şekilde hizmet etmeniz.
Şimdiden okulunuzun hayırlı olmasını diler eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini temenni ederim” dedi.
Konuşmanın ardından ilk ders zili çalan okulda öğrenciler büyük bir sevinçle ders başı yaptı.

Editör: TE Bilişim