Milli Eğitim Müdürlüğü, okul öncesi eğitim alanında görev yapacak eğitimcileri yetiştirmek amacıyla kurs düzenlendi. Kursa katılacakların kriterleri duyuruldu.
    İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde okul öncesi eğitimin tanıtımı ve yaygınlaştırılması çalışmaları doğrultusunda il genelinde bu yönde çeşitli nedenlerle boş geçen derslerin öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla okul öncesi eğitim alanında yetiştirilmek amacıyla kurs düzenlendiği bildirildi.
    Bakanlığığın ilgili yönetmeliği ve esasları dogrultusunda yeterlim talep olması halinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nde Nisan ayının ilk iki haftasında toplam 60 saat ‘Okul öncesi eğitim semineri’ verileceği belirtildi.
    Açıklamada kursa katılacaklarda aranacak kriterler de duyuruldu: “İlimiz genelinde okul öncesi eğitim alanında ihtiyaç duyulacak boş kadrolar için öncelikli olarak bu seminerlere katılmış ve belge almış olanlar öncelikli olarak görevlendirilecektir.
    Okul öncesi eğitim seminere katılmak isteyenlerde aranacak şartlar şöyle:
    - Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunu olup, herhangi bir alanda yüksek öğrenimini tamamlamış olanlar.
    -  Halen ilköğretim okullarında görevli norm kadro fazlası sınıf öğretmenleri ile sınıf öğretmenliği alanına kaynak teşkil eden yüksek öğretim programlarından mezun olup, kadrolu veya sözleşmeli olarak atanmamış olanlar.
    -   Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarında yer alan alanlardan mezun olup kadrolu veya sözleşmeli olarak atanamamış olanlar (Öğretmen atamasına tabi olanlar) katılabileceklerdir.
Editör: TE Bilişim