Eskiden tekstil bu günkü kadar gelişmiş olmadığı için hepimiz bir şekilde terziler ile içli dışlı olurduk. Geçen zaman ile birlikte ihtiyaçlarımızda büyürdü.  
Yaşar abiyi de o çocukluk yıllarımda tanıdım, kimi zaman babama, kimi zaman abime, ablama kimi zaman bana bir şeyler diker ne zaman bir terzilik işimiz olsa hemen hızır gibi yetişirdi imdadımıza. 
Bu gün siz sevgili okuyucularıma Yaşar abimi ve mesleğini anlatmak istedim dilimin döndüğü kadar, Yaşar ÖZAYAN  terzilik mesleğine 1953 yılında  çırak olarak başlamış,  1965 yılında kendi terzihanesini açmış ve o tarihten itibaren de pek çok sayıda  müşteriye yüzlerce elbise dikerek Yozgatlı müşterilerine hizmet  vermiştir.






Yaşar abinin yıllardır hizmet verdiği çok özel müşterileri bulunmaktadır. Bazı müşterileri yıllardır hiç hazır kıyafet giymemiş kendisini Yaşar abinin sihirli parmaklarına ve kumaşlar üzerinde bıraktığı o halkulade modellere bırakmışlardır. Yaşar abi 72 yaşına gelmesine rağmen hala çok severek mesleğini icra etmektedir. Mesleği ile ilgili başından onlarca ilginç olay geçmiş, bazen gülüp geçmiş, bazen üzülüp düşünmüş ama mesleğine her zaman dört elle sarılmış ve aradan geçen bunca yıllara inat halen işini en güzel şekilde yapmaktadır. Yaşar abinin son zamanlarda şikayet ettiği tek şey çalışacak çırak bulamamasıdır. Çırak almak istemesindeki en büyük nedende bilgilerini paylaşarak gelecek nesillere aktarılmasıdır. 
Yaşar abinin atölyesinde bulunan ve fotoğrafta görünmekte olan emektar makine 1948 yılı İngiliz ve Amerikan işbirliği ile yapılmış bir dikiş makinasıdır.  Artık neredeyse antika sayılabilecek bu makine yıllara inat Yaşar abinin yoldaşı olmuş ve halen onunla birlikte çalışmaya devam etmektedir. 
Yaşar ÖZAYAN abimin ellerinden öperim, sevgili abiciğim eline emeğine sağlık...

Editör: TE Bilişim