Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın İstanbul Yozgatlılar Federasyonu'nu ziyareti sırasında ‘Yozgat Kültür Merkezi ve Öğrenci Yurdu’ projesi gündeme geldi. Bakan Yıldız yurdun yapımını yakinen takip ettiğini söyledi. 

Bakan Yıldız'ı, federasyona gelişinde Başkanı Ahmet Yılmaz ile birlikte Yozgatlılar karşıladı. Yıldız'ın ziyareti basına kapalı gerçekleşti. 
İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, Bakan Yıldız'ın ziyaretinden duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, hem federasyon çalışmaları hem de yapımı planlanan Yozgat Kültür Merkezi ve Öğrenci Yurdu Projesi hakkında bilgi verdiğini söyledi. 

2004'te federasyonun dördüncü genel başkanı olduğunu hatırlatan Yılmaz, Ocak itibarıyla göreve başladıklarını, bu süreç içinde de İstanbul'da bulunan 60'a yakın hemşehri derneği arasında bir çatı görevi gördüklerini söyledi.

2 MİLYON LİRALIK KOMPLEKS

Federasyon olarak İstanbul Fatih'te yapılması planlanan "Yozgat Kültür Merkezi ve Öğrenci Yurdu" projesini yürüttüklerini belirten Yılmaz, 2 milyon liralık yatırımla gerçekleşecek projenin finansmanı da İstanbul'daki sanayici ve iş adamlarının karşılayacağını anlattı. Temeli bir kaç ay içinde atılacak merkezin, 1 yıl içinde faaliyete geçeceğini aktardı.
Yılmaz ayrıca önümüzdeki hafta TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de federasyonu ziyaret edeceğini bildirdi.

Bakan Yıldız’ın ziyareti sırasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yozgatlı Sanayici ve İş adamları Derneği (YOSİAD) Başkanı Durmuş Tanış ve federasyon yönetim kurulu üyeleri katıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de kompleksin bir an evvel tamamlanması için işlemleri hızlandırma sözü verdi. 
Önümüzdeki günlerde temelinin atılması planlanan projenin başından sonuna yapı denetim ve mühendisliğini Yozgat’ın yetiştirdiği başarılı mühendislerden Murat Turan’ın yapacağı bildirildi. 

Editör: TE Bilişim