Aşağı Nohutlu Mahallesi’nde yer alan Ziya Gökalp İlkokulu’nun öğrenci yetersizliğinden dolayı eğitim öğretim döneminin başından itibaren eğitime kapatıldığı ve sayısı az olan diğer öğrencilerinde farklı okullara nakledildiği öğrenildi.
Yozgat’ta 1970 yılında İl Özel İdaresi tarafından yaptırılarak hizmete girerek mahalle de ikamet eden öğrencilere eğitim veren okulun bu yıl ki eğitim öğretim yılında kapatılarak öğrencilerinin Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu’na nakledildiği belirtildi. Okulun eğitim öğretime kapatılmasına bazı mahalle halkı tepki göstererek, okulun yeniden açılmasını talep etti. İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise Ziya Gökalp İlkokulu’nun eğitim öğretime kapatılması konusuna açıklık getirdi. Saim Kuş, okulda her sınıfa 7 ila 8 öğrenci düştüğünü ve bu şekilde yapılan eğitimde de verim almanın söz konusu olmadığına değindi. İl Milli Eğitim Müdür Saim Kuş, söz konusu öğrenci mevcudu ile okulda öğrenci profili oluşturulamayacağını ve bunun sonucunda da hem öğretmen, hem de öğrenci için pedagojik açının yakalanamayacağını bildirdi. Saim Kuş “Bunun için biz eğitim öğretim yılının başında buraya kayıt yaptıran ve sayısı çok az olan öğrencilerimizi Müzeyyen Çokdeğerli İlkokuluna naklettik. Bazı velilerimiz ise farklı okullar talep etti onların taleplerin de yerine getirdik. Şu anda Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu’nda 17 ila 18 kişilik sınıflarda öğrencilerimiz eğitim görüyor. Hem öğrencilerimiz, hem öğretmenlerimiz hem de velilerimiz bu durumdan memnun oldular” dedi
Saim Kuş bazı velilerden gelen tepkilerin de doğru olmadığını ifade etti. Milli Eğitim Müdürü açıklamasının devamında “Buradaki öğrencilerin çoğunu velilerimiz dönem başında kendileri farklı okullara kayıt ettirdi. Oralarda yoğunluk oluştu ancak bu okulumuz ise boş kaldı. Öğrenci mevcudu eğitim öğretim yapabilecek miktarda olmuş olsa idi zaten okulumuz eğitim öğretimine devam ederdi” şeklinde konuştu.
Ziya Gökalp İlkokulu ile ilgili farklı plan ve projeler hazırlamaya başladıklarını da söyleyen Saim Kuş “Bu okulumuzu seneye farklı bir amaçla kullanabiliriz, Halk Eğitim Merkezi ile ilgili olabilir, öğrencilere kurs verilmesiyle ilgili olabilir. Bu zaman içerisinde netleşecek ve o okul binamızda yine işlevsel bir yapı kazanacaktır” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim