Sorgun İlçe Nüfus Müdürü Celal Katipoğlu, ''Vatandaşlık numaraları olmayan kişiler bir an önce Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numaralarını almalarını gerekir'' dedi.

     Katipoğlu, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün nüfus cüzdanında TC kimlik numarası bulunmayan vatandaşlarla ilgili listeleri saptayarak kendilerine gönderdiğini ve bu listeye göre ilçelerinde 3 bin 300 vatandaşın TC kimlik numarasının bulunmadığının tespit edildiğini kaydetti.

     2001 yılından önce alınan nüfus cüzdanlarında TC kimlik numaralarının bulunmadığını anımsatan Katipoğlu, ''İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bizlere gönderilen yazıya istinaden bizde listelerimizi hazırlayıp, muhtarlarımıza verdik'' diye konuştu.

     Katipoğlu, köy ve mahalle muhtarlarının konuya biraz daha hassasiyetle yaklaşmaları ve bu durumda olan kişileri uyarmaları gerektiğini, müftülük kanalıyla Cuma hutbelerinde de konuyu anlattıracaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim