Yozgat kent merkezinin Kuzey bölgesinde yer alan Nohutlu Tepesine mesire yeri olarak yapılması planlanan ''Seyir Terası'' ve sosyal tesisler projesiyle ilgili çalışmalara başlanıldı.

     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir milyon 200 bin lira tahmini proje bedeli bulunan ''Nohutlu Tepe Seyir Terası'' projesinin çevre ve altyapısıyla ilgili çalışmaların belediye tarafından yapılacağını, seyir terası ve sosyal tesislerin ise hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından hayata geçirileceğini söyledi.

     Başer, çevre ve altyapıya yönelik çalışmaları başlattıklarını, bu ay içerisinde ise düzenleyecekleri törenle işadamı Bilal Şahin tarafından teras ve sosyal tesislerin inşaatına başlanılmasının beklenildiğini anlattı. Proje kapsamında, 1400 ila 1600 rakımlı Nohutlu Tepesine seyir kulesi, seyir terası, düğün salonu, restaurant ve diğer sosyal tesislerin yapılacağını anlatan Yusuf Başer, bunun dışında 23 bin ağaç dikiminin gerçekleştirilip, 7 kilometre uzunluğunda yeni yolun açılacağını bildirdi.

     Başer, ''Bölgede 150 kamelya kurulacak, 6 çeşme yapılacak. İnsanlarımız burada dinlenip, kenti seyredecek, aynı zamanda da piknik yapabilecek. Aynı bölgede Nohutlu Tepesinin arka bölümünde Kirazlı-2 Göleti çevresinde ise yeni bir proje uygulanacak. Bu proje de diğer projeyle entegre bir şekilde hayata geçirilecektir'' dedi.

Editör: TE Bilişim