Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden  polis memuru Doğan Yıldız'ın yakınları büyük sevinç yaşadı. Aile sabahın erken saatinde oğullarını görkem için Ankara’ya gitti. .
 Doğan Yıldız'ın Sorgun ilçesine bağlı Çayözü köyünde yaşayan kayınpederi Ömer Yıldız, beklemeyle geçen bir sürecin ardından damadının ve diğer görevlilerin Türkiye'ye getirilmiş olmalarından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Damadı Doğan Yıldız'ın Ankara da görevli iken Musul'a geçici göreve gittiğini anlatan Yıldız, şunları söyledi:
"Üç aylığına Irak Musul’a görevli olarak gitti. Orda da görevinin bitmesine 13 gün kala bu İŞİD terörü engelledi. 90 günü geçkindir de ses seda telefon falan yok. Bugün saat 05:00'de Davutoğlu televizyonda açıkladı. 'Rehinelerimizi kurtardık, sağ salim ailelerine kavuşturacağız' dedi. Annesi babası ve ailesi Ankara'ya gitti karşılamaya."

Damadından 3 aydır haber alamadıklarını belirten Yıldız, "Hiç haber alamadık, İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı ile her zaman görüşüyorduk. 'Korkmayın, merak etmeyin garanti yerlerdeler' dediler durdular.   Dün 7 dakikalığına bir müsaade vermişler ailesiyle konuşmuş. 'Bu hafta içersin de bizi bırakacaklar, korkmayın, merak etmeyin. Evimize komşuların geldiğini gördüm, televizyonumuz var izledik. Kendimiz pişirip kendimiz yiyoruz' demiş. Bu hafta içinde bırakacaklar derken bu gece bıraktılar. Çok mutluyuz Allah razı olsun. Mutlu olmayacak gibi değil yani. Doksan gündür iki tane oğlu var, kızımız falan buradaydı."

Kayınvalidesi Döndü Yıldız ise damadı için hergün gözyaşı dökerek dua ettiğini ifade ederek, "Çok üzülüyordum, hastanelik oldum. Geliyor çocuklar boynunu büküyor, ağlamadığım gün olmuyordu. Allah razı olsun hükümetimizden devletimizden. Çok şükür geldiler" dedi.
Doğan Yıldız'ın Çayözü köyünde yaşayan annesi Gülderen ve babası Salih Yıldız ile eşi ve çocuklarının sabah erken saatlerde Ankara'ya gittikleri öğrenildi.

Editör: TE Bilişim