Son dönemlerde MEB’in, eğitim yöneticiliği için yaptığı hiçbir sınav ve mülakatın bu kadar şaibeli olmadığını ileri süren EKSEN İl Temsilcisi Selçuk Çınar; “Çünkü bu mülakatlar ilgili onlarca soru cevapsızdır. Büyük mahkemeler dâhil birçok bölge mahkemesinin sözlü sınavlar aleyhinde bir dizi kararları varken; bir önceki sınavda olduğu gibi neden kamera kullanılmadı? Şunu kabul ediyoruz ki idarelerin takdir hakkı vardır; ama aynı zamanda “Denetime Elverişlilik” de hukuk’un olmazsa olmazlarındandır. Soruyoruz söz konusu mülakat sonuçları nasıl denetlenebilir? Anayasa’da yerini bulan adil olma, eşit yaklaşma gibi kıstaslara uyulup uyulmadığı nasıl denetlenecek” diye konuştu. 
İsimleri belli okullar ile anılan bazı kişilerin söylendiği gibi yüksek puanlar almalarının önemli bir soru işareti olduğunu vurgulayan Çınar, şöyle devam etti: 
“Bazı durumları hukuka uygun gibi gösterebilirsiniz; lakin ahlaki olarak soru işaretleri bırakırsınız. Ahlaki değerlerimizin en önemli kaynağı Kur’ân’da  Allah şöyle buyuruyor: “Muhakkak ki Allah size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder… (Nisa Sûresi, 58). Bu ayetten sonra, Gün geldi, Mekke fethedildi. Kâbe’nin tasarrufu tamamen Peygamberin eline geçti. O Kâbe’nin anahtarlarını istediği kişiye verebilecek konumdayken bu iş için Osman bin Talha’dan başka birini aramayacaktı. Çünkü yukarıdaki âyet nazil olmuş, emanetlerin ehil olanlara verilmesi emredilmişti. Söz konusu sözlü sınav insanlarda adalete olan güvensizliği tamamı ile yok etmiştir. Bu şekilde atanacak idareci arkadaşların mesai arkadaşları ve kamuoyu nezdinde meşrulukları tartışmalı olacaktır.  Bu sınav sonucu ile atanacak kişiler, alacakları ödemeler ile ailelerine rızık götüreceklerini unutmamalıdırlar.”
Çınar, ayrıca yıllardır oturtulması gereken hak, hukuk, adalet gibi değerler daha da geriye götürüldüğünü iddia ettiği  açıklamasında şu görüşlere yer  verdi: “Diğer Sendika üyeleri kendilerinden alınan imzaları kendi çıkarları için kullanan sendika yöneticilerine, hangi amaçlar için feda edildiklerini hatırlamalarını tavsiye ediyoruz. Son olarak yetkilileri bu mülakatları “hak, hukuk liyakat, adalet” kavramları çerçevesinde tekrar gözden geçirmeleri hususunda göreve çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim