Henüz yayınlanmaya başlamadan tepkileri üzerine çeken Muhteşem Yüzyıl isimli dizinin yayınlanması ile birlikte tepkilerin dozu da artmaya başladı. Yozgatlı Alperenler, kent meydanında bir araya gelerek Türk bayrakları açtılar, dizinin içeriğine tepki gösterdiler.
    Show TV ekranlarında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Dizisi’ne tepki gösteren Alperen Ocakları üyesi gençler Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek sloganlar atıp, tepkilerini dile getirdiler.
    Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Türk milleti üzerinde sistematik bir oyun oynandığını belirterek, televizyon dizisinde ortaya konan senaryonun da onun bir parçası olduğunu ileri sürdü.
    Diziyle ilgili tepki dolu açıklamayı Alperen Ocakları Genel Merkezi adına okuyan Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Çıtak, şu açıklamada bulundu: “Manevi değerlerden yoksun olarak yayın yapan, ülkemiz medyasının bazı yayın organları, bir ahlaksızlık tufanına kapılmış, şuursuz ve pervasıza yayınlarına bir yenisini daha eklemiştir. Son günlerde yayına giren ve ilk bölümü yayınlanan, sözde Kanunu Sultan Süleyman’ın hayatını anlatan ‘Muhteşem Yüzyıl’ adlı diziyi esefle kınıyoruz” dedi.
    Dizinin gerçekleri yansıtmaktan uzak bir senaryo ile gösterime çıkan, gayri-ahlaki sahneleriyle milleti yanlış yönlendirmeye çalışan, tarihi ayaklar altına alan bir yapıya sahip olduğunu ileri süren Çıtak; “Dünyanın Kanun adamı olarak tanımladığı Muhteşem Sultanımıza kabrinde eziyet edilmesine seyirci kalamayız, kalmayacağız.
    Sultanımızın hayatından kesitler sunma iddiasıyla çekilen ismiyle uzaktan yakından alakası olmayan dizi, Osmanlı Devleti'ni kendi zihinlerinde oluşturdukları 'harem'den ibaret sananların çarpık tarih anlayışını bir kez daha gözler önüne sermiştir.
    Padişahımızın ömrünün büyük bölümünün savaş meydanlarında geçtiği ve yönettiği toprakları 2 katına çıkardığı görülmezlikten gelinerek, batıda uygulanan saltanat despotluğu örnekleri Osmanlı sarayında varmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Bu tarz yapıtlarla alakalı asıl itiraz gerekçemiz ise, dizilerin işleniş biçiminin, toplumumuzun milli, manevi ve ahlaki değer yargılarını hiçe sayarak, hakkaniyeti popülariteye feda edecek bir anlayış içerisinde ortaya konmasıdır. Bir milletin üç ana sac ayağını oluşturan dil, din, ortak tarih şuuru birileri tarafından bu kadar kolay tahrip edilemez.
    Alperen Ocakları olarak eğer bir önceki Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezerin hayatını konu alan bir dizi ortaya konulsaydı ve bu dizi kendisinin yatak odasını konu alarak başlasaydı yine aynı tepkiyi verirdik”
    Ayrıca bu tarz bir dizinin Türk televizyonlarında yer almasını da bir gaflet olarak görmekteyiz. Osmanlıdan mazide kuyruk acısı olan bir çok devletin televizyon kanallarında böyle bir dizi oynasa idi belki bunu anlamlandırabilirdik.
    Ancak Türk televizyonlarında bunun oynaması tarihimize karşı yapılmış apaçık bir ihanettir. Bu vesile Türk televizyonlarında bu tarz dizilere yer ayıran medya patronları, ve bu ülkenin ekmeğini yiyen yapımcılar içlerinde bulundukları psikolojiyi acilen gözden geçirip hatalarından geri dönmelilerdir.
    Başka milletler kartondan kahramanlar üretip toz kondurmazken bu ahlaksızlığı mazur görecek bir anlayışı bu milletin evlatlarının kabullenmesi düşünülemez. Kendisini aydın olarak nitelendiren çevrelerde artık kendine bir çeki düzen vermelidir. Kimse bizim şanlı tarihimiz üzerinden fantezi kuramaz. Size fantezilerinizi zindan ederiz.!
    Bu tür yayınların derhal durdurulmasını istiyor ve bunlara verilen desteğin geri çekilmesini Aziz milletimizin üzerine görev düşen her ferdinden talep ediyoruz.
    Kendini bilmez, bir düzine talihsizin Tarihimizi yağmalamasına asla müsaade etmeyiz. Yüce milletimize değerlerine sahip çıkmaları gerektiğini bu vesile ile tekrar saygıyla hatırlatıyoruz.”
    Tepki mitingine BBP Merkez İlçe Başkanı Osman Çiftçi ve gençler ellerinde Türk bayrakları ile katıldılar. Ayrıca televizyon dizisinin kaldırılması için de imza kampanyası açıldı.
Editör: TE Bilişim