MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, muhtaç aylığı alırken yersiz ödeme yapılan şehit ailelerinden geri istenen paraların bir defaya mahsus affedilmesini istedi.
KANUN TEKLİFİ VERDİ
Durmaz, şehit ailelerinin mağduriyetinin giderilmesi için 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılması yönünde kanun teklifi verdi.
Durmaz, teklifle muhtaçlık kararına istinaden Türk Silahlı Kuvvetleri vazife malullüğü, yetim aylığı alırken yersiz ödeme yapılmış olanlardan, geri istenen paralardan bir defaya mahsus vazgeçilmesinin sağlanacağını belirterek, şu görüşlere yer verdi;
“Muhtaç aylığı almakta iken, SGK primlerini düzenli olarak ödeyen vatandaşlarımız hak ettikleri tarih itibari ile emekli olabilmektedirler.
Vatandaşlarımıza emekli aylığı bağlanırken muhtaç aylığını alıp almayacakları hususunda bilgi verilmesi ve emekli aylığının bağlanması ile muhtaç aylığının o tarihte kesilmesi gerekmektedir.
Çocukları bu ülke için şehit olmuş vatandaşlarımızdan muhtaç durumda olanlara muhtaçlık maaşı bağlanmış, ancak bu vatandaşlarımızdan bazıları daha sonraki yıllarda emekli olmuşlardır. Emekli olmalarına rağmen bahse konu vatandaşlarımızın muhtaçlık maaşları kesilmeyerek kendilerine ödenmeye devam edilmiştir. Sonraki yıllarda, bu vatandaşlarımızdan emekliliğe hak kazanarak muhtaçlık durumu dışında sayılanlardan,  durumlarının tespit edildiği tarih itibari ile kendilerine ödenen para geri istenmektedir.
Bahse konu vatandaşlarımız, muhtaçlık şartlarına haiz hiçbir geliri ve birikimi olmayan, hayatlarını zor şartlar altında idame ettirmeye çalışan kişilerdir.”
Durmaz, düzenleme ile yersiz ödeme yapılarak geri istenen birikmiş toplu paraların zaten ödemesi mümkün olmayan vatandaşların evlat acısı yaşatılarak ikince defa üzülmemelerinin önüne geçileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim