Yozgat Genç Muhasebeciler Platformu, 1 Mart Muhasebeciler Günü’nü münasebetiyle gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular.

            Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Seda Erkılıç’ın  misafiri olan Yozgat Genç Muhasebeciler Platformu üyeleri, Yozgat’taki meslek mensuplarının öncelikli hedefinin bilgi ve birikimlerini Yozgat ekonomi sisteminin emrine sunmak ve Yozgat’ın ilerlemesine katkıda bulunmak olduğunun mesajını verdiler.

            Muhasebe mesleğinin genel anlamda sadece defter tutmak olarak adlandırılan meslek haline getirildiğine dikkat çeken muhasebeciler; “Muhasebe mesleği genel anlamda sadece defter tutma olarak adlandırılan meslek haline getirilmiştir. Fakat değişen mevzuat çıkan yeni kanunlar ve artan ceza oranları her geçen gün mesleğin önemini artırmaktadır. Son olarak Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu, Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında kanun (Torba Yasa) yılın ilk çeyreğinde yasalaşmış ve önümüzdeki günlerde uygulamaları hayata geçirilecektir. Bu yasaların hayata geçirilmesi özellikle kamu alacaklarının yapılandırılması ve matrah artırımı uygulamasının yükü biz meslek mensuplarına kalmıştır.

            Mükelleflerin sorunlarını kendi sorunları olarak kabul eden ve mesai mefhumu olmadan hizmet veren meslek mensupları olarak isteklerimiz çok basit ve yalındır” şeklinde sorunlarını dile getirdiler.

            Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirlerin Mesleki itibarlarının acilen tesisin yapılması gerektiğini vurgulayan Yozgat Genç Muhasebeciler Platformu’nun üyeleri, şu görüşlere değindiler: “Mesleğimize gerekli önemin verilmesi sağlanmalıdır.

            Mesai mefhumu tanımayan meslek mensuplarımızın gelirlerinin düzeltilmesi için daha akılcı çalışmalar yapılmalıdır. Mükelleflerimizden almak zorunda olduğumuz ücretleri tahsil sırasında karşılaşılan sorunlar halen en büyük problemimizdir. Haksız rekabetin önüne geçilmelidir. Devletle mükellef arasında köprü olan meslek mensuplarımıza gerek kamu organlarının gerekse mükelleflerimizin bakışı değiştirilmelidir.

            Böylesi önemli bir mesleği icra eden meslek mensuplarımızın, çalışanların ve halkımızın muhasebeciler gününü en içten dileklerimizle kutlarız.”

            Yozgat’taki 41 muhasebeci mali müşavirden 22’sinin üye olduğu Yozgat Genç Muhasebeciler Platformu’ndan ziyarete şu isimler katıldı: “Fatih Başer, Mehmet Gülbaş, Atilla Ersoy, Ali Rıza Şehitoğlu, Ali Günaydın, Saadettin Üngörmüş, Alp Sinan Ertürk, M. Durak Civelek, Murat Kabakçı, Yusuf Gönül, Arif Erol.”

Editör: TE Bilişim