Yozgat'ta gaziler günü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören ile start aldı. Cumhuriyet Alanı'nadki tören Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Düzenlenen törene Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Vali Yardımcısı Can Aksoy, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, Sosyal Politilalar İl Müdürü İbrahim Yücel, askeri personel, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Ala-nı'ndaki tören  Vali Vekili Yavuz Güner’in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, Türkiye'de her yıl kutlanan Gaziler Günü etkinliğinin bundan sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kutlanması yönünde karar alındığını ve böylece şehit ve gazi aileleriyle devletin daha sağlam temeller üzerinde, daha sağlıklı ilişkiler kuracağını söyledi.

“Şehit ve gazilerimizle bundan sonra biz ilgileneceğiz" diyen İbrahim Yücel "“Şehitlerimiz, gazilerimiz bizlerin her şeyi. Çünkü onlar canlarını, kanlarını verdiler bu vatan için. Onlar olamasaydı bugün vatanımız özgür ve bağımsız olmazdı. Gazilerimiz aramızdalar, gazi yakınları ve şehit yakınları da yanımızda. Onlarla kucaklaşmak, birlikte olmak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek bir nebze de olsun acılarını paylaşmak amacıyla bu etkinlikleri yapıyoruz. Bu bütünlüğü ve birliği sağladığımız sürece, biz vatanımızı koruma bilinciyle dopdolu oluruz. Bu anlamda birlikteliğimizi yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Ala-nı'nda düzenlenen törenin ardından Vali Vekili Yavuz Güner ve protokol üyeleri Yozgat Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti. Dernek ziyaretinde derneğin faaliyetleri hakkında dernek başkanı Nedim Elmalı'dan bilgi alan protokol üyeleri dernekte bulunan şehit aileleri ve gazi yakınlarıyla da bir süre sohbet etti.

Dernek ziyaretini tamamlayan protokol üyeleri 1993 yılında Kahramanmaraş'ta vatani görevi esnasında girdiği çatışma sonucu gazi olan Gazi Hakan Çelik'i evinde ziyaret etti. Tuzkaya Mahallesi'nde ikamet eden gaziye protokol üyelerinin yaptığı ziyaretten memnuniyetini dile getiren Gazi Hakan Çelik "Devlet büyüklerimizin bu anlamlı günümüzde şahsımı hanemizde ziyaret etmesi beni onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Bizler bugünde vatana gerekirse canımızı ve bedenimizi gözümüzü kırpmadan feda etmeye hazırız. Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" dedi.

Vali Vekili Yavuz Güner'de  “Bugün Türkiye de Gaziler gününü kutluyoruz. Gazilerimizle ve yakınlarıyla böyle bir tören vesilesiyle beraber olmak bizlere mutluluk veriyor. Bunu da aynı şekilde diğer bayramlarımız gibi beraberce kutlamaya çalışıyoruz. Beraber bir araya geldikçe güçleniyoruz, birliğimiz beraberliğimiz perçinleniyor. Bugün bizlerin de düşünmesi gereken şeylerin olduğunu biliyoruz. Bugün burada ki huzurumuzu, güvenimizi gazi ve şehitlerimizin sağladığının bilincindeyiz. Gazi ve şehitlerimize minnet borçluyuz. Onlarla onur ve gurur duyuyoruz, ailelerinin de bu onur ve gururu fazlasıyla duyduklarını biliyoruz” diye konuştu.

Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında son olarak protokol üyeleri ve şehit ve gazi yakınlarına Yozgat Belediyesi Kent Park Sosyal Tesisleri'nde öğle yemeği verildi program öğle yemeği etkinliğiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim