Yozgat İl Müftülüğü tarafından 1 Haziran tarihinde kayıtların başlamasıyla birlikte, minikler yaz tatilinin bir bölümünü camilerdeki kurslarda geçirecek.
İl Müftüsü Salih Sezik, bu seneki yaz kuran kursu temasının “Kuran Ayında Kur’an’la Buluşalım” başlığı seçildiğini ifade ederek:
 “Kurslarda ilk ders 12 Haziran'da başlayacaktır. Ramazan Kur’an’ın indiği ay, Kur ‘anın indiği ayda inşallah yavrularımızı kuranla buluşturacağız. İlimiz genelinde yaklaşık 1500 Camii ve Kur’ an Kursunda 1800 personel ile kırkbin öğrenci ile buluşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığının Yaz kurslarındaki hedef kitlesinin 4 yaşından itibaren tüm vatandaşlar olduğunu bildiren Müftü Sezik,
“Genellikle 4-18 yaş aralığının yoğunlaştığı Yaz Kur’ an Kurslarında 2016 yılında İlimiz genelinde söz konusu yaş aralığının yüzde 40’ına ulaşılmıştır. Müftülüğümüz olarak bu oranı daha yukarı çekmeyi planlıyoruz. Personelimizin vereceği hizmetin verimliliğini ve kalitesini artırmak amacıyla geçtiğimiz hafta bütün ilçelerimizde eğitim ve motivasyon amaçlı seminerler ve programlar düzenleyip personelimiz ile toplantılar gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
“Yaz kurslarımızın en önemli gayelerinden bir tanesinin Cami-Çocuk buluşması olduğunu unutmayalım” diyen İl Müftüsü Salih Sezik,
 Çocuklarda cami bilinci oluşturmanın ne kadar önemli olduğu üzerinde durulacağını çocuklarda cami bilincini oluşturulacağını vurgulayarak 
“Çocukların camiyle buluşması, kubbenin altında koşuşturması, mihraba, minbere tırmanması bile çocuğun geleceği, kalbi ve ruhu için önemlidir” diye konuştu.
İl Müftüsü Salih Sezik, açıklamasını şöyle sürdürdü
“Yaz kurslarında çocuklara sadece elifi değil, elif gibi düzgün olmayı da öğreteceğiz. Sadece Kuran’ı değil, Allah’ın Peygamberini, Allah’a nasıl secde edilir onu öğreteceğiz. Çocuklara yaz kurslarında ibadetleri, güzel ahlakı öğreteceğiz. Çocuklarımıza, Allah Resulünün çocuklara davrandığı gibi davranarak onlara kişilik ve Kur’ anın kazandırmak istediği özgüveni kazandıracağız. Amacımız sadece nazm-ı Kuran’ı öğretmek değil Elifi öğretirken elif gibi düzgün olmayı da öğretmektir.
Bu vesileyle yaz kuran kursumuzun hayırlı olmasını diliyorum ilimize, ülkemize, ülkemizin gençliğine katkı sunmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum”.
 

Editör: TE Bilişim