MHP Yozgat Milletvekili Aday Adayı Sinan Gözüyaşlı basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını ilan etti, yapacakları çalışmalar ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Amacının ülkeye ve Yozgat’a hizmet etmek olduğunu belirten Gözüyaşlı, “Ben Yozgat’ta doğup, Yozgat’ta büyüdüm iş gereği il dışına çıkmak zorunda kaldım ancak Yozgat ile bağımı hiç koparmadım, her fırsatta Yozgat’ta olmaya çalıştım” dedi.

Yozgat’ın sürekli göç verdiğini, her geçen yıl biraz daha küçüldüğünü ifade eden Gözüyaşlı, “Göçü önlemenin tek yol ekonomik yatırımlardır. Yozgat’a yatırımlar yapıldığında şehir göç vermeyeceği gibi göç alacaktır” diye konuştu. 

Yozgat’ın AK Parti’ye büyük destek verdiğine ancak, verdiği desteğin karşılığını hiçbir şekilde alamadığına değinen Gözüyaşlı, “Yozgat AK Parti'ye büyük destek vermiş, hatta Yozgatlı bakanlar kabinede yer almıştır, ama bu verilen destekler hizmet olarak Yozgat’a yansımamıştır. 13 yıldır karayolumuzda inşaat çalışması sürmekte ve bir türlü bitirilememiştir. Hızlı tren için temel atılmış, ne zaman biteceği belli dahi değildir. Havaalanı konusunda Yozgatlıyı kandırma konusunda sadece bir söz verilmiş hiçbir çalışma yapılmamıştır. Yozgat halkı sürekli oyalanmıştır. Bu sebeple 1 Kasım seçimleri Yozgat ve ülkemiz için çok önemlidir. Yozgatlı kendisine vaat edilen ve yerine getirilmeyen yalan sözlerin hesabını 1 Kasım seçimlerinde soracağına inanıyorum” dedi. 

Yozgat’ta işçi çalıştıran devlete ait Tekel Bira Fabrikası’nın AK Parti tarafından kapatıldığını ve yine Sorgun ilçesinde bulunan Şeker Fabrikasının da özelleştirilecek fabrikalar arasında yer aldığına değinen Gözüyaşlı, “Bir yerde fabrikayı kapatırsanız, o yer ekonomik olarak çöker, iş bulamayan vatandaş ise mecburen doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalır. AK Parti iktidarı döneminde Yozgat’tan 200 bin kişi göç etmiştir” diye konuştu. 

Yozgat’ın Türkiye’nin en önemli tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu vurgulayan Gözüyaşlı, “Tarım ve hayvancılık konusunda da çiftçiye yeterli destek verilmemiş, çiftçi arazisini bırakıp, köyünü terk etmiştir. Mazot gübre fiyatları yükselirken, çiftçinin ürünü yerinde saymıştır, yapılan tarım ve hayvan ürünlerindeki ithalatlar çiftçimizi mağdur etmiştir. Çiftçi 13 yıl önce sattığı fiyatın altında ürününü satarken, mazot ve gübre fiyatları üçe dörde katlamıştır” şeklinde konuştu. 

Yozgat’ın jeotermal enerji bakımından çok zengin olduğunu ancak bunun bir türlü değerlendirilemediğine değinen Gözüyaşlı, “Yatırımcıların Yozgat’a davet edilip, gerekli teşvikler verilerek, termal sularımızın değerlendirilmesi gerekir. Beş yıldızlı oteller yapılıp, Türkiye ve dünyaya tanıtılarak Yozgat’ın termal turizm merkezi haline getirmek gerekiyor” dedi. 

Eğitimde Yozgat’ın çok gerilerde kaldığını, Bozok Üniversitesine yeterli desteğin sağlanamadığını belirten Gözüyaşlı, “Öncelikle eğitimde altyapının iyileştirilmesi gerekiyor, yeterli derecede okullar, derslikler yapılırken, eğitim kadrosu da tamamlanarak, çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmemiz gerekiyor. Bozok Üniversitesi’nin gelişip kalkınmasına büyük destek sağlanmalı. Açık olduğu halde öğrenci alamayan fakülte ve yüksek okulların biran önce binaları yapılarak öğrenci alması sağlanmalıdır. Yozgat’ın sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi biliyorum. MHP’den millitvekili aday adayı oldum, inşallah halkımızın desteği ile milletvekili olduğumuzda Yozgat’ın sorunlarının çözüm noktasında elimizden gelenin en iyisini yapacağım” ifadelerini kullandı.

7 Haziran seçimlerinden sonra terör olaylarının arttığına da dikkat çeken Gözüyaşlı, “AK Parti 7 Haziran seçimleri sonra oluşan tabloyu milletin tercihini kabullenememiştir. Koalisyondan kaçmıştır, ülkemizi kaosa sürüklemiştir. Halkımız olanları çok yakından izliyor ve yapılanları çok iyi biliyor. İnşallah halkımız 1 Kasım seçimlerinde kim vatanını milletini seviyor, kim çıkarları uğruna ülkeyi kaosa sürüklüyor bunu görecek ve tercihini ona göre yapacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim