İl Genel Meclisi tarafından verilen ve Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık ve İl Genel Meclisi üyelerinin katıldığı öğle yemeğine MHP grubu Vali Abdulkadir Yazıcı’nın yanlı siyasi tutumu nedeniyle katılmama kararı aldığını belirtti.
Vali Yazıcı’nın meclisin açılış oturumuna dahi katılmadığını ve mecliste Yozgat için alınan birçok ortak kararın Vali Yazıcı girişimleriyle iktidara mal edildiğini ileri süren MHP üyeleri bundan dolayı öğle yemeğinde bulunmayacaklarını ifade etti.
MHP grubu adına konuşan İl Genel Meclisi Üyesi Ümüt Şahbaz; “Aldığımız kararla meclisimizi protesto etmiyoruz sayın valiyi protesto ediyoruz. Sayın vali meclisin ilk oturumuna dahi katılmamış yeni arkadaşlara hayırlı olsun dememiş ve meclisi ciddiye almadığını göstermiştir. Bunun yanı sıra MHP’nin de desteğiyle ve oyuyla çözüme kavuşturulan birçok konuyu askıya almış bürokrasi yoluyla bunların tamamını kamuoyuna iktidarın icraatı şeklinde sunmuştur. Kendisinin açıkça göstermiş olduğu yanlı siyasi tutumu herkesçe malumdur protesto ediyoruz ve bundan dolayı yemeğe katılmıyoruz. Meclisin yeni döneminde Yozgat’ın menfaatine uygun her proje ve konuya dün destek verdiğimiz gibi bugünde destek vereceğimizi de kamuoyunun bilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim