30 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’ne iki gün kala Yozgat’ta ülkücüler meydanlara indi, birlik ve beraberlik mesajı verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, MHP İl Başkanı Cevdet Kaya, MHP Belediye Başkan Adayı Uğur Bektaş, Merkez İlçe Başkanı Ethem Sedef, Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu, MHP’li yöneticiler ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile Yimpaş AVM önünden Cumhuriyet Meydanı’na “Yozgat için yüreğini koy, Yozgat için birlik ol” yürüyüşü düzenlendi.
Osmaniye’den gelen Mehteran Bölüğü eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayrakları ve üç hilalli parti bayrakları taşıdılar. “Ülkücü Hareket Engellenemez” sloganları eşliğinde yürüyen kalabalık, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mini mitinge katıldı.
BEKTAŞ; “ANDOLSUN Kİ TÜM YOZGAT’IN BAŞKANI OLACAĞIM”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programın açılış konuşmasını yapan MHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Uğur Bektaş, kendisine dinleyen kalabalığa “Andolsun ki tüm Yozgat’ın belediye başkanı olacağım” dedi.
MHP’nin 30 Mart seçimlerinde sadece Yozgat’ın değil, tüm Türkiye’nin onuru ve gururu olacağını belirten Bektaş; “Andolsun ki adaletli olacağım. Doğulardan ve doğruluktan şaşmayacağım. Talana, çalana göz yummayacağım. Andolsun ki çok çalışacağım.
30 Mart’tan sonra tüm Yozgat’ın Yozgatlı’nın, herkesin belediye başkanı olacağıma şeref sözü veriyorum” diye konuştu.
DURMAZ’DAN
COŞKULU KONUŞMA
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da konuşmasında AK Parti iktidarını eleştirdi, Yozgat’a yapılanların yetersiz olduğunu söyledi.
    Yozgat’ın kamu yatırımlarından en az pay alan 9 ilden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Durmaz; “Hızlı Tren için birileri çıkıyor 2015 diyor, birileri 2014’e düşüyor, Ulaştırma Bakanına soruyoruz 2017 diyor. Böyle bir hizmet mi, ne zaman gelecek bu tren. Yozgat için yapılanlar ortada. 12 yılda Yozgat’a yapılanlar ortada. Eğitimde halimiz ortada. OSB’de 111 adadan 87 tanesi boş. En yakınımızda Kırıkkale var, ikinci Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyor. Bu mu Yozgat’a yaptıklarınız” dedi.
“Burası er meydanı, yüreğiniz yetiyorsa kuralım sehpaları, çıkalım televizyonlara ne yaptınız bu şehir için konuşalım” diyen Durmaz, 17 Aralık operasyonu ile ortaya çıkan hırsızlık olaylarının üzerinin kapandığını ileri sürdü.
Durmaz konuşmasında MHP Yozgat Belediye Başkan adayı Uğur Bektaş için Yozgatlı’dan destek istedi: “Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun. Aradığınızda Uğur Bektaş’a ulaşabileceksiniz yoksa onların adayına mı. Elinizi vicdanınıza koyun Yozgat’ın yetiştirdiği bu yiğide destek verin.”
Yapılan konuşmaların ardından Mehteran Bölüğü katılımcılara mini bir konser verdi.

Editör: TE Bilişim