Yerel yönetimler 30 yıldan fazladır kamudaki personel ihtiyacını karşılamak için üniversitelerde eğitim veren bir bölüm. Her yıl 5000 civarı öğrencinin bu bölüme kayıt yaptırmasına, binlerce öğrencinin mezun olmasına karşın 2012 kpssde verilen kadro sadece 87 adet Hal böyle olunca aynı tabloyla karşılaşmak istemeyen yerel yönetim mezunları #Yerelyönetimmezunuhakkınıarıyor tagıyle birleşerek sosyal medyada mağduriyetlerini dile getirmeye karar verdiler. Yerel yönetim mezunları yaptıkları açıklamada Muhasebeden dosyalama dersine, hukuktan bilgisayar dersine kadar birçok önemli dersi aldıklarını stajlarını kamu kurumlarında yaparak kalifiye personel olma yolunda bütün gerekli adımları attıklarını belirterek merkezi atamalarda daha fazla kadro verilmesi ve 5393 sayılı belediye kanunun 49. Md değişmesi gerektiğini belirttiler.
Kendilerinin sürekli olarak beklemede bırakıldıklarını ve göz ardı edildiklerini ileri süren Yerel Yönetim mezunları, 12 Haziran 2014 tarihinde CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun konuya ilişkin meclis başkanlığına vermesine rağmen şimdiye kadar herhangi bir sonucun ortaya çıkmadığını savundu.
Yerel Yönetimler bölümünden mezun olan ancak hiç bir şekilde ataması yapılmayan mezunlar, hükümetin bir an evvel sorunlarına çözüm üretmesini istiyor.

Editör: TE Bilişim