Halk arasında ölçüm olarak bilinen Metroloji Günü münasebetiyle Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mualla Taşkesen, ölçü memurlarıyla birlikte Vali Kemal Yurtnaç’ı ziyaret etti.
Dünya Metroloji Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Metroloji konusunda bilinç ve farkındalığın artırılması amacıyla Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi ve Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de  öğrencilere bilgilendirme semineri düzenlendi.  
İl Müdürü V. Mualla TAŞKESEN metrolojinin tarihi, Dünya Metroloji Günü kutlamaları, metrolojinin toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bilim, teknoloji, inovasyon, sanayi, sağlık ve birçok alanda doğru ölçüm açısından önemini belirten bir konuşma ve sunum gerçekleştirdi.
Sunumda su sayaçları, gaz sayaçları, elektrik sayaçları, ısı sayaçları, akaryakıt ve lpg sayaçları, otomatik tartı aletleri, taksimetreler, takograflar, egzoz gazı analiz cihazları, kuyumcu terazileri, elektronik çıktı veren teraziler, market terazilerinin ilgili teknik düzenlemelerine uygun olarak piyasaya arzı ve muayenelerine ilişkin faaliyetleri anlatan Taşkesen, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. 
Program, ölçü ve tartı aleti kullanan esnafın ziyaret edilmesiyle birlikte sonlandı.
Editör: TE Bilişim