Düzenleme, çocuklarını sabah erkenden okula götürmek zorunda kalan öğrenci velisi çalışanları sevindirdi.

mesai saatleri (3)

Amasya Valiliği’nin mesai saatleriyle ilgili açıklamasında, “05.01.2024 tarih ve 33418 sayılı karar neticesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 100. maddesi gereğince 08.01.2024 tarihinden itibaren mesai saatleri belirlenmiştir. Geçerli olacak mesai saatleri sabah 08.30 – 12.30, öğle 13.00 – 17.00 arasıdır” denildi.

mesai saatleri (2)

UYGULAMA OLUMLU KARŞILANDI

Uygulamayı olumlu bulan öğrenci velisi Erol Pekşen, “Çünkü insanlar sabah hem işe yetişmek hem de çocuklarını okula bırakmak zorunda kalıyor. Bu da trafik yoğunluğu ve strese neden oluyor. İnsanları olumsuz etkiliyordu” dedi.

Çocuğunu araçla okula bırakan Mehmet Şimşir, “Uygulama bence güzel. Diğer illere de yayılmasını temenni ederim. Bu sayede işimiz dolayısıyla çocuklarımızı erkenden kaldırmak zorunda kalmıyoruz. Onlara da biraz daha dinlenecek fırsat sağlanıyor” diye konuştu.

mesai saatleri (4)

MEMUR-SEN’DEN OLUMLU DEĞERLENDİRME

Atama kararına tepki: Yozgat son sıralarda! Atama kararına tepki: Yozgat son sıralarda!

Memur-Sen Amasya İl Temsilcisi Kerem Camcı, uygulamanın çalışanlar tarafından olumlu karşılandığını söyledi.

Camcı, “İlk etapta sabahleyin çocuğunu okula teslim edenler için uygun olduğunu, memnuniyet duyulduğunu, çocukların uyku ile dinlenme yönü itibariyle faydalı bir uygulama olduğunu ifade eden arkadaşlarımız oldu. Çalışanlar genel olarak bu uygulamadan memnunsa bizim için memnuniyet vericidir” dedi.

UYGULAMA KAPSAMI

Uygulamanın, çalışma saatleri farklı olarak düzenlenmesi zorunlu olan kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamadığı öğrenildi.

Editör: Melike Aslı Arslan