Yozgat'ın Çayıralan İlçesi Şehit Yarbay Yusuf Turgut Orta Okulu Türkçe Öğretmeni Seval Şafak, okuma sevgisi kazandırdığı öğrencilerinin kitap aşkı karşısında okulda bir kütüphane kurmaya karar verdi. İmkanları yetersiz kalan Seval Öğretmen, okul müdürünün de tavsiyesi ile ilçenin yetiştirdiği eski milletvekili ve Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun'dan kitap talebinde bulundu. İstediği kitaplara kavuşan Seval Öğretmen ve öğrencileri, bu kitaplar da yetersiz kalınca bu kez Coşkun'a mektup yazarak yeni kitaplar istedi. Seval Öğretmen ve öğrencilerin mektuplarına aynı şekilde mektup yazarak karşılık veren Coşkun, kısa sürede kendisinden istenilen kitapları öğrencilere ulaştırarak okulda bir kütüphane oluşturulmasını sağladı. 

SEVGİYLE KARŞILANDI!


Önceki gün Şehit Yarbay Yusuf Turgut Orta Okulu'nu ziyaret eden Genel Müdür Dr. Osman Coşkun, kitaplarına kavuşan öğrencilerin sevgi gösterisi ile karşılandı.
MEKTUPLARI KARŞILIKSIZ KALMADI

Öğrencilerle tek tek tokalaşıp, sohbet eden Coşkun, iş yoğunluğuna rağmen gönderdikleri mektupları tek tek okuyup karşılık yazdığını söyledi. Kurduğu renkli diyalogla dikkat çeken Coşkun, öğrencilere parmakla sayıları çarpma tekniğini öğretti. 
'OSMAN AMCA BİZE YENİ KİTAP LAZIM'



Kısa bir süre içerisinde yeni nesil Z-Kütüphaneye dönüştürülecek olan okul kütüphanesindeki kitapları inceleyen Coşkun; "Benim ilçem olan Çayıralan ilçemden Şehit Yarbay Yusuf Turgut Orta Okulu'ndan Seval Hocamız kütüphane ihtiyaçları olduğunu, kitap ihtiyaçları olduğunu, öğrencilerinin okumayı çok sevdiğini, kendi imkanları ile bir nebze katkı sağladıklarını ama yeterli olmadığını ifade etti. Biz de kendisinden ihtiyaç olan kitapların listesini istedik. Sağolsunlar onlar bize liste gönderdiler. Biz o kitapları alıp okula gönderdik. Fakat zeki sevgili öğrencilerimiz kısa zamanda o kitapları okumuşlar hepsi bana tek tek mektup yazmışlar; 'Osman Amca biz o kitapları okuduk, bize yeni kitaplar lazım' diye. Biz yine onlara listede yer alan diğer kitapları gönderdik. İnşallah önümüzdeki günler içerisinde burada güzel bir kütüphane oluşacak" dedi.
Kurulacak olan kütüphaneye katkı vermeye devam edeceğini söyleyen Coşkun, Seval öğretmen ve öğrencileri ile yöneticilerine kütüphane kurulmasında kendine de fırsat verdikleri için teşekkür etti.
SEVAL ÖĞRETMEN: "ÖĞRENCİLERİM OKUMAYI ÇOK SEVİYOR"

Bir yıldır Türkçe öğretmeni olarak görev yaptığı okulda öğrencilerinin kitap okuma sevgisine karşılık vermeye çalıştığını belirten Seval Şafak ise kendi imkanları yeni kitaplar almaya çalıştığını fakat bir müddet sonra yetersiz kaldığını söyledi.
"Çocuklar o kadar çok okuyorlar ki sürekli kitap istiyorlar. Öğretmen olmak isteyenler var. Benden etkilenip Türkçe öğretmeni olmak isteyenler var. O kadar çok seviyorlar" diyen Şafak, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:
"Biz de ne yapalım diye düşündük, müdür bey bize Osman Bey'i tavsiye etti. Çocuklarla birlikte mektup yazdık, Osman Bey de mektuplarımıza karşılık verdi, bize kitaplar gönderdi. Çok memnun olduk, Osman Bey'e çok teşekkür ediyoruz, çok mutluyuz, öğrencilerim de çok mutlu, ben de çok mutluyum. Kütüphanemiz yavaş yavaş kurulmaya başlıyor, inşallah daha büyük daha güzel bir kütüphanemiz olacak. Milli eğitim müdürümüz bize çok destek veriyor, çok mutluyuz."
ÖĞRENCİLER MUTLU!

Yazdıkları mektuplarının karşılığını almış olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen okul öğrencilerinden Eyüp Çağlayan; " Mektupta yazdıklarımın tamamına Osman Amcamız yanıt verdi ve kitaplarımızı gönderdi. Teşekkür ediyoruz bize kitap gönderdiği için" dedi.
Busenur Çakır da, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle ifade etti: "Osman Amcamız bize kitap gönderdiği için ona teşekkür ediyoruz. Mektuba kitap okumayı çok sevdiğimizi yazdım o da bize kitap gönderdi, teşekkür ediyorum."
Hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona eren ziyarette Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun'a, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, AK Parti İlçe Başkanı Arif Akpınar, İl Genel Meclisi Üyesi Abdulbaki Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Oğuz ve Okul Müdürü Ömer Eker eşlik etti.

Editör: TE Bilişim