Meclis Başkanı Halil Şahbaz başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi üyeleri Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu’nca hazırlanan kapsamlı raporu dinledi. Yozgat ve ilçelerinde bulunan ormanlık alanların genel durumu, ağaç çeşitliliği ve hektar alanları gibi özelliklerin yer aldığı raporu dinleyen İl Genel Meclisi üyeleri daha sonra ise rapor üzerinde kendi aralarında görüş alışverişinde bulundu. 
Bazı meclis üyeleri kendi ilçelerinde ormanlık alanların azlığını ve ağaç sayısının artırılması gerektiğini ifade ederek bu konuda özellikle İl Genel Meclisi’nin hatıra ormanı gibi sosyal sorumluluk projeleri üretebileceği görüşünde bulundu. 
İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz’da Yozgat’ın tüm ilçeleriyle birlikte daha zengin orman kaynakları ve daha yeşil bir görünüme kavuşması için Yozgat İl Genel Meclisi olarak her türlü çaba ve girişimlerde bulunabileceklerini söyleyerek Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu tarafından okunan raporu oylamaya sundu. İl Genel Meclisi üyeleri ilgili komisyon tarafından okunan raporu oy birliğiyle kabul ederek karara bağladı. İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumu görüşülen tek gündem maddesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim