İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturuma İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ali Açıkgöz başkanlık etti.
İl Genel Meclisi Yozgat tarımı için önem arz eden ve meclis Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan raporu görüşerek rapor üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Yozgat’ın tarımsal potansiyeli ve ürün çeşitliliği bakımından önem arz eden ikinci ürünlerle ilgili hazırlanan raporda meclis üyeleri de görüşlerini bildirdi.

Okunan rapor kapsamında özellikle Yozgat’ta ekimi yapılan ve yaygınlaştırılmak istenen aspir bitkisinde çiftçilerin olumlu sonuç aldığı vurgulandı komisyon raporunda aspir bitkisinin özellikle nadas alanlarında ekiminin yapılabildiği ve yağlı tohumsal bir bitki olduğu belirtilirken raporda çiftçilere bakanlık tarafından da prim desteği ve sözleşmeli üretim yapanlara da sözleşmeli üretim yaptıkları için destek verildiği vurgulandı.
 Aspir’in yanı sıra diğer ikinci ürünler hakkında da meclis üyelerine kapsamlı bilgi sunuldu. Meclis üyeleri Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu’nca hazırlanan ve okunan raporu oy birliğiyle kabul ederek karara bağladı.

Eylül ayının son oturumunda tek gündem maddesi görüşen meclis gündem dışı dilek ve temenniler bölümünün ardından Eylül ayı oturumlarını da sonlandırmış oldu. Öte yandan İl Genel Meclisi önümüzdeki ay yapılacak oturumun Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle Ekim ayı toplantısını 13 Ekim’de gerçekleştirme kararı aldı.

Editör: TE Bilişim