Sağlık Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında şeker ve tuz kullanımı ile ilgili yayımlanan genelge kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının şeker ve tuz kullanımıyla ilgili düzenleme yapılması istendi. Bu kapsamda İl Genel Meclisi oturumlarında oturum boyunca meclis üyeleri ve toplantıyı takip eden basın mensuplarına ikram edilen çaylarda da şeker sayısı bire düşürüldü. 
Dünya genelinde önemli sağlık sorunlarına yol açtığı kabul edilen aşırı şeker ve tuz kullanımını önlemek amacıyla İl Genel Meclisi’nde de şekere kota uygulandı.  Meclis oturumunda üyelere çay servisi sırasında birden fazla şeker kullanan meclis üyeleri tek şekerli çay içmek durumunda kalırken, meclis üyeleri ve basın mensupları arasında birden fazla şeker talebinde bulunanlara ret cevabı geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında kurum olarak böyle bir karar alındığını aktardı. 
Toplumda duyarlılık oluşması açısından da böyle bir uygulamaya geçtiklerini belirten Şahbaz, “Genelge kapsamında çay, kahve ve benzeri ikramlarda çay şekerinin tek şeker ve mümkünse hijyen açısından ambalajlı şekilde sunulması, kurumların yemekhanelerinde ise tuzlukların masalardan kaldırılması  yönünde maddeler mevcuttu bizde o kapsamda hareket ettik. Faydalı da bir uygulama oldu. Bir çok arkadaşımız şeker tüketimini azalttı” dedi.

Editör: TE Bilişim