Üniversite hayatına başlamadan önce İletişim Fakültesi okumak istediğini belirten Masarifoğlu, yazısında; “O tarihlerde Hukuk Fakültesi öğrencisi olan,  görüşlerine saygı  duyduğum bir yakınımızın söyledikleri okul tercihimi etkiledi. “Gazetecilk idealin,  Hukuk Fakültesine gitmene engel değil, birçok gazetenin köşe yazarı hukukçudur, bu senin için önemli bir artı olacaktır”. Tercihim Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi oldu ve gazetecilik idealimi erteledim.  Hukukçu olmaktan büyük onur duydum ve avukatlık mesleğini de,  mesleğine aşık birisi olarak yirmi altı senedir yürütüyorum.  Ama bu teklif geldiğinde,  çocukluğumdan beri ertelediğim “o günün” geldiğini düşündüm. İnsanın her dönemde, ortamda, yaşta yapacak bir şeyleri olmalı ve hep önüne bakmalı diye düşünürüm. Dostumun köşe yazısı teklifini de hayatın bana sunduğu ertelenmiş bir fırsat olarak değerlendirdim” dedi. 

İleri Gazetesi’nin objektif yayıncılık ilkesine fikirleri ile ışık tutacak olan Avukat İlhan Masarifoğlu’na ‘aramıza hoş geldin’ diyoruz…

İLHAN MASARİFOĞLU KİMDİR?

15 Mayıs 1967 Tarihinde İstanbulluoğlu Mahallesinde doğdu.  O tarihlerde Sümerbank’ta memur olarak çalışan Nihat Masarifoğlu ile ev hanımı Melahat Masarifoğlu’ nun üçüncü ve en küçük çocuklarıdır. Dünyaya geldiği  Başçavuş Camisinin altında bulunan iki katlı, ahşap ve eski bir rum evinin bulunduğu mahallede çocukluğu geçti. Ablası İhsaniye Masarifoğlu( Çelikel) öğretmen, abisi İhsan Masarifoğlu esnaftır. İlkokulu o zaman ki adıyla Hürriyet İlkokulu  ve şimdiki adıyla Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulunda okudu. Kişiliğinin oluşmasında özellikle babaannesi Saibe Kurban ile ilkokul öğretmeni İhsan Koçyiğit’in etkileri oldu. Yozgat’ın sıcak  ve  samimi komşuluk, akrabalık ve arkadaşlık duygularının çok yoğun yaşandığı yıllarda bu duyguları ve değerleri doyası tattı. 

Ortaokul çağına geldiğinde Şekerpınar’da bulunan İstiklal Ortaokuluna başladı. Ortaokul bittiğinde Taş Mektep olarak bilinen Yozgat Lisesine gidecekken o yıl İstiklal Lisesinin açılmasıyla bu lisenin ilk öğrencilerinden oldu. İstiklal lisesinin o yıl mezun ettiği başarılı öğrencilerle birlikte 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 4 yıllık eğitim hayatından sonra 1988 yılında bu fakülteden mezun oldu. Ankara Barosu bünyesinde avukatlık stajına başlayarak başka hiçbir mesleki arayışa girmeksizin idealindeki avukatlık mesleğinin ruhsatını 1989 yılında aldı. 
Askerlik görevi için İzmir -Bornova ve Ankara Polatlı’da bulunarak vatan borcunu ödedi. Serbest avukatlığa başlayarak kendi hukuk bürosunu oluşturdu. 26 yıllık avukatlık mesleği hayatında aynı zamanda  ticari şirket danışmanlıkları da yaptı. 1992 yılında Nilüfer Masarifoğlu (Şahin) ile evlendi. Bu evliliğinden 1994 doğumlu Nazlı ve 2000 doğumlu Nilsu isminde iki çocuk babası oldu. 
Kendisini mesleğine aşık birisi olarak ifade ettiğinden mesleki sorunlara, hukuk sisteminin işleyişindeki aksaklıklara duyarsız kalmayarak 2004 yılında arkadaşlarıyla birlikte Baroda Birlik Grubunu kurdu. Ankara barosunun 40 yıllık yerleşik düzenini sarstı ve baro yönetimlerinin meslek sorunlarına ilgi göstermesini sağladı. Avukatların Sosyal Güvenliği, Ankara Adliyesindeki Güncel Sorunlar, Kamu Avukatlarının Sorunları, Avukatların İş Alanlarının Genişletilmesi, Genç Avukatların Sorunları ve Çözüm Önerileri projeleri ve kitaplarının  yazımında bulundu. 2012 yılında projelerini geliştirerek  ikinci  defa baro başkan adayı olup 7 gruptan ikinciliği aldı ve rakibi barolar birliği başkanı oldu. 

Ankara Barosu’na kendi listesinden dört yönetim kurulu ve  bir  disiplin kurulu  üyesi  sokarak bir ilki gerçekleştirdi. Birçok demokratik toplum kuruluşlarının faaliyetlerinde ve panel – konferanslarda konuşmacı olarak  yer aldı. Çeşitli dergi ve gazetelerde makaleleri yayınlandı. 
Öğrenim ve meslek hayatı nedeniyle Ankara’da yaşasa da Yozgat’tan hiç kopmadı. Ailesinin ikametgahı olan vilayet arkasındaki Saygılar Sitesi, babasının hal altı sıra mağazalardaki iş yeri ve abisinin un pazarındaki iş yerinde uzunca süreler bulunarak Yozgat ruhundan ve Yozgatlıdan hiç ayrılmadı. Çocukluğundan itibaren hukukçuluğun yanı sıra gazetecilik mesleğini hayal etti. Bugün bir uhdesine kavuşarak köşe yazılarına başlıyor.

Editör: TE Bilişim