Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Yozgat Agah Efendi Orta Okulu yedinci sınıf öğrencisi Zeynep Şahiner, başkan makamında Yozgat halkına yeni projeler sundu. Kısa süreliğine makam koltuğuna oturan Zeynep Şahiner, Yozgat’ın tarihi bir şehir olduğunu ve bu tarihi dokuyu ön plana çıkaracağını belirterek “Özellikle Lise Caddesi’nde yer alan okulların buradan taşınarak caddenin ferah ve rahat bir görünüme kavuşmasını sağlayacağım” dedi.
Farklı projelerinin bulunduğunu ifade eden Zeynep Şahiner Nohutlu ve Çamlık arasına sıkışmış şehre rahat bir nefes aldırarak yeni otogar ve çok katlı otopark gibi projeleri de hayata geçireceğini belirtti. Başkanlık koltuğuna oturmanın fırsatını kullanan Zeynep Şahiner Belediye Özel Kalem Müdürüne Park ve Bahçeler Müdürünü aratarak görüşme gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Müdürüyle görüşen Zeynep Şahiner Agah Efendi Orta Okulu’nun çevre düzenlenmesinin yapılması, basketbol ve voleybol sahalarının onarımının en geç 20 iş günü içerisinde tamamlanması için talimat verdi.
Temsili olarak koltuğa oturan Zeynep Şahiner koltuğu tekrar gerçek sahibi Kazım Arslan’a devrederken Kazım Arslan’da Zeynep Şahiner’e kalem hediye ederek “İnşallah eğitimini tamamlayıp böyle güzel makamlara oturmak sana da nasip olur. Sende az önce verdiğin kararlar gibi hayırlı ve güzel karar ve işlerin altına bu kalemin ile imza atarsın teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığında ise Başsavcı Metin Duruduygu’nun makam koltuğuna Gülaylar İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Furkan Duygu oturdu. Başsavcı Metin Duruduygu’nun makamına oturan Mehmet Furkan Duygu Yozgat’ta yargıyı yönetecek kişi olarak gücünü her zaman yasalardan ve kanunlardan alacağını belirterek hukuk ve adaletin tesisi için elinden geleni yapacağını söyledi.
Mehmet Furkan Duygu’da daha sonra makamı esas sahibi Başsavcı Metin Duruduygu’ya teslim etti.

Editör: TE Bilişim