Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan; “1950 yılında Lise Caddesi’ni yapan belediye başkanı otoban genişliğinde bir cadde düzenlemiş. Biz ise bu gün sadece Lise Caddesi üzerinde düzenleme yapıyoruz. Asıl olan Yeni Lise Caddeleri, yeni Cumhuriyet Meydanları oluşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda kalıcı hizmetler gerçekleştirmek için çalışıyoruz” dedi. 
Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Yozgat’a kalıcı ve büyük projeler kazandırmak amacıyla yürüttükleri çalışmaların baharla birlikte başlayacağını hatırlatarak, bu projelerin yanı sıra Yozgat’ın model caddesi olan Lise Caddesi’ni şehir kimliğine yakışır bir şekilde düzenleyeceklerini söyledi. Arslan, Lise Caddesi’ni Yozgat’a yakışır bir alt yapı ve fiziki yapıya  kavuştururken diğer taraftan alternatif caddeler oluşturma gayretinde olduklarının altını çizdi. 

MART AYINDA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK 
Başkan Arslan, Lise Caddesi’nde tarihi Yozgat Lisesi ve Vali Konağı önünde yapılan düzenlemeleri hatırlatarak, şunları söyledi: 
“Lise Caddesi’nde ciddi bir düzenleme yapmaya başladık. Tarihi Yozgat Lisesi ve Vali Konağı’nın önünde yapmayı düşündüğümüz lise caddesi modelini ortaya koyduk. Çok geniş kaldırımlarımız var, bisiklet yollarımız var aydınlatmalarımız var. Lise Caddesi gerçekten Yozgat’a yakışır bir hale gelecek. Mevsim itibari ile çalışmaları durdurduk. Ama Mart ayından itibaren havaların düzelmesi ile birlikte Lise Caddesi’nin tamamı aynı görüntüye kavuşmuş olacak.  İnşallah yaz mevsiminde Yozgat’a dışarıdan gezmek için, ziyaret için, sılayı rahim için gelen insanlar bambaşka bir Yozgat’la da karşılaşmış olacaklar.”

1950 YILINDA OTOBAN GENİŞLİĞİNDE CADDE…
Lise Caddesi’nin 1950’lili yıllarda yapıldığını anımsatan Başkan Arslan; “Muhtemelen 1950’li yıllarda Yozgat’ta 10-15 tane motorlu araç vardı, at arabası, fayton vardı. O yıllarda yapılan Lise Caddesi’ni muhtemelen ileri görüşlü bir başkan Ankara, İstanbul otobanı misali bir cadde planlamış yapmış. Ve biz hala Lise Caddesi’nin üzerinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Halbuki bize düşen yerel yöneticilere düşen onun üstüne yeni Lise Caddeleri koymaktır, Cumhuriyet Alanı’nın üzerine yeni Cumhuriyet Alanları koymaktır. Kalıcı olan hizmetler bunlardır. Yozgat’ın meselelerini kalıcı olarak çözecek projeler üretmektir. Şehirleşme manasında bunu yapıyoruz. Ve bunu yaparken de tek vazifemiz Yozgat’ın kültürünü geleceğe taşıyacak, Yozgat’ın tarihini geleceğe taşıyacak, Yozgat’ın sosyal hayatını geleceğe taşıyacak projelere imza atmak. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. 

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİNDE SONA GELİNDİ
Başkan Arslan, öte yandan yeni düzenlemelerle daha kullanışlı halen Belediye Otobüs Terminali’nin tuvalet ve lavabolar ile peron, üç düzenlemesi ve dış cephe giydirmesinin tamamlanması halinde ortaya görselliği ile de şehir yapısına uygun bir yapı çıkacağını söyledi. 
Yeni kurulan Ulaştırma Müdürlüğü kontrolünde çalışan Otobüs Terminali’nin Yozgat’ın şehir yapısına uygun bir fiziki yapıya kavuşturulmuş olacağının altını çizen Arslan; “Terminaller şehirlerin dışa açılan kapısıdır. Bu anlamda her türlü alt yapı ve fiziki donanımı düşünülerek yapılan son düzenlemelerin tamamlanması ile ortaya Yozgat’ın şehir yapısına uygun bir terminal çıkmış olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim