İl Müftülüğü tarafından Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında bayan adaylar kıyasıya bir yarış sergiledi. Sekiz Kur’an kursundan bayan öğrencilerin katıldığı yarışmada, yarışmacılara Hz. Muhammed’in hayatını konu alan sorular soruldu.
İlk etapta sorulan sorulara tüm yarışmacılar doğru cevap verince yarışma uzayarak ikinci etabı yapıldı. İl Müftü Yardımcısı İsmail Karadavut yarışmanın yarı final kısmını daha önce gerçekleştirdiklerini belirterek  ‘’Yarı finalde 63 soru sormuştuk bunlardan 58 tanesine cevap veren öğrencilerimiz burada final yarışmasına katıldılar. Burada da birinci etapta kendilerine 15 soru yönelttik bunlara Allaha şükür tüm öğrencilerimiz doğru cevap verince birinciyi yedek sorularımızla belirledik. Dereceye giren öğrencilerimize Cuma günü sürpriz hediyeler vereceğiz’’ dedi.
Yarışmanın sonucunda Yozgat Naciye Afet Kız Kur’an Kursu’ndan Tuğba Uğur birinci, İmran Kur’an Kursu’ndan Sultan Adıbelli ikinci ve Köseyusuflu Köyü Kur’an Kursu’ndan Asiye Çelik üçüncü oldu.
Yarışmada birincilik elde eden Tuğba Uğur, birinci olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek ‘’Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek büyük bir manevi hazdı. Onun hayatını onunla yaşayarak okudum ve öğrendim bu kapsamda destek olan ve dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.
Naciye Afet Şahin Kız Kur’an Kursu öğreticilerinden Tuğba Uğur’un hocası Atiye Avşar’da öğrencisinin birincilik elde etmesinden gurur duyduğunu ifade ederek tüm yarışmacıların çok güzel yarışma çıkardığını ve tüm hocaların yarışmada ki neticelerden memnun kaldığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim