Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu Kerim Düz; “Asil atama şartlarına haiz fahri Kur’an kursu öğreticileri adına hakkımızı savunmak ve mağdur olmamak için hep beraber uzun bir süre olağanüstü bir çalışma yaptık. Siyasetçilerden Ulusal medyada kadar sesimizi duyurduk. Başbakan, Bakanlar ve Milletvekillerinin çoğuyla görüşüp, sorunlarımızı birinci ağızdan yetkililere aktarma imkanı bulduk. Görüştüğümüz tüm yetkililer, bizlere sürekli ‘’Bir az daha sabırlı olun’’ telkininde bulundular. Fahri öğreticiler olarak bu saate kadar sabırla bekledik” dedi. 
Platform yöneticileri ve Fahri Kur’an kursu öğreticileri olarak çalışmaya iten en büyük neden hükümete ve yetkili sendikaya olan güven kaynaklı olduğunu vurgulayan Düz; 
“Bu kadar çığlığa rağmen, atama şartlarını taşıyan biz Kur’an Kursu öğreticilerinin taleplerinin görmezden gelineceğini hiçbir zaman düşünmedik. İhtimal dahi vermedik.
Maalesef, geçmişte hiç bir şart aramadan kadroya alınan ve yetersiz oldukları her yerde telaffuz edilen fahri öğreticilerin günahı ve vebali, atama şartlarını taşıyan bizlere ödetildi. Özellikle Yetkili Sendika, Diyanet-Sen bunca çabalarımıza rağmen bizler için hiçbir çaba sergilemediler. Oysa 2011 Yılında çoğunun yeterlilik belgesi dahi olmayan fahri öğretici atamalarını, Diyanet-Sen bu alımların kendi başarıları olduğunu her yerde deklare etti. Demek ki bizlerin suçu atama şartlarını taşımak ve yeterlilik belgelerimizin olmasıymış” dedi. 
Verilen tüm mücadelelere rağmen mağduriyetlerinin giderilmediğini vurgulayan Düz, şunları söyledi: “Her şeye rağmen mağduriyetimiz engellenmedi. Platform olarak bizlere büyük bir hayal kırıklığı yaşatıldı. Güncel yeterlilik ile KPSS puanlarımız olmasına rağmen, fahri kuran kursu öğreticilerinin haklı talepleri görmezden gelinerek göz göre göre mağdur olmamız sağlandı. Adalet elbet bir gün tecelli edecektir… Biz buna gönülden inanıyoruz. Eğer çözüm iradeniz var ise buyurunuz. Gönülleri kırılan bu hocalarımızın taleplerini görmek istiyorsanız DHBT sınavında 60 ve üstü puan alan ve bir yıl hizmeti bulunan Fahri öğreticilerin sorunu olduğu yerde duruyor.”

Editör: TE Bilişim