Yozgat Belediyesi tarafından geçmiş yıllarda uygulanan Büyük Cami restorasyon projesi kapsamında caminin alt kısmına monte edilen ve bir çoğu kültür ve yardımlaşma derneklerine tahsis edilen küçük kulübeler için Yozgat Belediyesi’nin yıkım kararı aldığı bildirildi.

Söz konusu bölgeye kapsamlı ve farklı bir proje uygulama kararı alan Yozgat Belediyesi’nin bu doğrultuda söz konusu kulübeleri kaldıracağı kaydedildi. Özellikle çevresinde artan seyyar satıcılar sonucu söz konusu bölgenin çehresinin bozulduğu da ifade edilirken bölgeye ilerleyen dönemlerde Yozgat Belediyesi’nin farklı bir proje uygulayacağı bilgisi iletildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda söz konusu kulübelerde faaliyet sürdüren derneklerde kulübeleri boşaltırken, Park ve Bahçeler Müdürü Harun Arslan “Söz konusu bölgede artan seyyar satıcılardan dolayı ve kulübelerin eskiyip yıpranmasından dolayı yerlerinden sökülme kararı alındı. Kulübelerin oradan sökülmesinin ardından belediyemiz ilerleyen dönemlerde oraya farklı bir proje uygulayacak. Şu an için oradaki çirkinliği ortadan kaldırmak amacıyla zaten işlevselliği de olmayan söz konusu kulübeleri oradan kaldırma kararı aldık” dedi.

Editör: TE Bilişim