Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul da gerçekleşen kültür sanat ektiklerine Yozgat’ı temsilen gönüllü kültür elçisi Gazeteci Şair-Yazar Kelami Akdemir onur konuğu olarak davet edildi. 

ATSK adına Abdurrahman Tümer'in organizesinde şiir etkinliğinin ikincisi,  ünlü şair, sanatçı, oyuncu, tv sunucu ve yapımcılarının katılımıyla Büyükçekmece sahilinde yapıldı. Etkinliğin sunuculuğunu eğitimci Tv sunucusu Recebiye Çataksezer başarıyla gerçekleştirdi.
Kapadokya’dan Ayşe Paslanmaz, Eskişehir’den Dr. Nedim Uçar, Yozgat’tan Kelami Akdemir, İstanbul’dan Muhsin Durucan,  Akif Uğur, Gülşen Şenderin, Yaşar Duymuş, Necmettin Selçuk, Fikri Muştu, Mithat Karamış, Ankara dan Sultan Özateş,Şerife Köksal BADISABA, Nedim Saatçioğlu, Melike Melis, Asuman Toraman Ermurat, Zeynep Batımor, Sema Geyve ve çorludan Gaye  Dilek Gezer etkinliğe katılıp şiirlerini okudular... TSM Sanatçısı Ali Avni ve THM Sanatçısı Selma Gülcan müzik eserlerini icra edenler  olarak anımsanan isimler oldu.

 Ayrıca protokolde Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kocaeli İl Kültür Müdür Yardımcısı Ercan Yamen ile birlikte İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Dernekler birim Başkanı Mustafa Fakı ve Yozgat’ın çekerek ilçesine tek başına anahtar teslimi Anadolu Öğretmen Lisesi yaptıran hayır sever iş adamı eğitim gönüllüsü Osman Durmaz gecenin konukları arasında yer aldı.
Yozgat Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı, Sarıkaya Müzisyenler Şairler, Yazarlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi.Gazeteci Şair Yazar Kelami Akdemir her etkinlikte olduğu gibi İstanbul da Büyükçekmece sahilinde gerçekleşen etkinlikte Yozgat’ı ve Tarihi Roma Şehri Sarıkaya’yı konuklara anlattı.

Akdemir, Yozgat’ın hayırsever işadamı Osman Durmaz’dan bahsederken bir eğitim gönüllüsünün konuklar tarafında coşkuyla alkışlanmasına vesile oldu, katılımcılar huzurunda Durmaz’a teşekkür etti.
Hayırsever Osman Durmaz’ın tüm hayırseverlere örmek olması gerektiğini söyleyen Akdemir sözlerini şöyle sürdürdü:
“İstanbul da gerçekleşen kültür sanat şöleninde bir birinden değerli sanatçı, şair, yazar, oyuncu, tv yapımcıları, gazeteciler ile tanışmak güzeldi. Kültür paylaşımının gerçekleştiği bu güzel etkinlikte gecenin en dikkat çeken tarafı değerli iş adamı sayın Osman Durmaz’ın tek başına yaptırdığı okulun defalarca alkış alması ve konukların teşekkür etmeleriydi. Bu yönüyle sayın Durmaz gecenin en dikkat çeken konuğu oldu. Şair-Yazarlar bir anlamda eğitimin mutfağında ki isimler olması nedeniyle bir okul yaptırılması onlara çok şeyler ifade ediyordu.Değerli hemşehrimize bizleri kırmadığı için geceye katılarak onur konuğumuz olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiş göğsümüzü kabartmıştır. Sayın Durmaz’a sonsuz teşekkürler. Dilerim bu davranışınız diğer iş adamlarına örnek teşkil eder.

Bu gece de beni yalnız bırakmayan İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Dernekler birim başkanı Sayın Mustafa Fakı’ya da çok teşekkür ederim. Sponsorluğumuzu üstlenerek bir Yozgatlı olarak duyarlılığını gösterip desteklerini esirgememiştir. Ayrıca kendilerini davet etmekten onur duyduğum Kocaeli Vali Yardımcısı Sayın Şükrü Çakır’a ve Kocaeli İl Kültür Müdür Yardımcısı Ercan Yamen’e çok teşekkür derim.
Program sunucusu Eğitimci Recebiye Çataksezer Hanımefendi konukların isimlerini söylerken Yozgat ağırlıklı bir program olduğunu gözlemliyoruz diyerek jest yapması da çok hoştu.Kendisi ne ayrıca teşekkür ediyorum. Gecede öne çıkan ‘ben’, yerine ‘biz’ demekti. Tüm katılımcılar bu havayı soludu. Gönül gönüle, şiir şiire ve şarkıdan türküye muhteşem bir etkinlikti. Görkemli Sahil Şiir Festivali’ne ‘şiir sorvıvor’ diyenler de oldu. Büyükçekmece sahilinde şiir ateşi yakıldı ve dilek balonları İstanbul semalarına alkışlarla bırakıldı. Saat 18.00 de başlayıp 24.00’lere dek sürdü” dedi.

Daha sonra geceye katılan konuklara katılım belgesi ve plaketleri takdim edildi.
Akdemir, ayrıca; “Muhteşem etkinliğin gerçekleşmesinde olağanüstü çaba sarf eden  ATKS yönetim başkanı Abdurrahman Tümer başta olmak üzere Abdullah Kabataş, Ebru Elmaskesir, Reyhan Mutlu, Eylem Karabulut  gibi yürekleri şiirle atan güzel insanları alkışlamak gerekir.Kutluyorum nice başarılı programlara diyorum” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim