Sabah Gazetesi’nden Hazal Yılmaz, Viyana ile ilgili izlenimlerini yazdığı haberinde Yozgat’tan da bahsetmeyi ihmal etmedi. Yılmaz Yozgat için; “Çoğunluğu Yozgat göçmeni olan Türklerin; Hintlilerin; Bulgarların; Romanlar'ın mahalleleri. Sıklıkla beyaz peynir, Grup Yorum konser afişleri, az şekerli kahve görmek mümkün” dedi.
    Yılmaz’ın Viyana izlenimleri ile ilgili haberi şu şekilde: “Müzeleri, şinitzeli ve operalarıyla ünlü. Ancak Viyana sadece bu üçlüden ibaret değil. Viyana'da turistik bir geziden ötesini bekliyorsanız, bu yazı tam size göre
    İki saat uçak yolculuğu, geriye de bir saat çıkardın mı, jetleg kaygısız, gün kaçtı endişesiz varıyorum Viyana topraklarına. Bu sefer yanımda Çok Gezenler Kulübü'nden (cokgezenlerkulubu.com) Kaan (sezyum.com); Deniz (kimlanbuhayatiminerkegi.com); Ferhan (iconjane.com); Billur (offnegiysem.com) var. Şehre 16 dakikada ulaşmak için 10 avro verdiğimiz CAT treninin son durağında ayrılıyor yollar. Ondan sonrası tabanvay. Viyana küçük. Viyana köşe başlarını hep müzisyenler tutmuş. Viyana evlerinde Mozart çalıyor.
HANGİ MAHALLEDE, NE OLUYOR?
    Viyana toplamda 23 bölgeden (bezirk) oluşuyor. Ama bu değil ki hepsini gezeceksin. Ben kısaca nerede ne bulunur, onu söyleyeyim. Innere Stadt (1): Eski, hakiki, imparatorluk dönemi Viyanası olarak da bilinen bu bölge alışveriş, saraylar, çeşmeler, atlı arabalar, her an karşına seni şaşırtmak üzere çıkan heykellerle kaplı. Leopoldstadt (2): Gece hayatı, kanal yanı barları, müzisyenlerin son durağı, Prater Parkı burada. Wieden (4), Margareten (5), Mariahilf (6): Çukurcuma-Cihangir modeli.
    Birbirinin dibinde olan bu mahalleler galeriler, tasarım dükkanları, kahveler, çocukları arabalarda yürüten babalarla kaplı. Neubau (7), Josefstadh (8): Yeşillerin kalesi. Bilinçli, organik, entelektüel üst sınıf bu iki bölgede takılıyor. Benim bulunduğum hafta sonu Neubaugasse yolu boyunca 2 kilometre bit pazarı açılmış, çocuklar bile bebekliklerinden kalan eşyaları satma bilinciyle tezgah başına oturmuştu. Favoriten (10), Ottakring (16): Çoğunluğu Yozgat göçmeni olan Türklerin; Hintlilerin; Bulgarların; Romanlar'ın mahalleleri. Sıklıkla beyaz peynir, Grup Yorum konser afişleri, az şekerli kahve görmek mümkün. Rudolfsheim-Fünfhaus (15): Balat modeli. Henüz çok kazanmayan, şehir dışında yer arayan, büyük evlerde komün hayatı yaşamak isteyen öğrenci, sanatçı, müzisyenlerin evleri. Geleceğin Kreuzberg'i olarak da bakılıyor bu mahalleye.

Editör: TE Bilişim