Kurulduğu günden bu yana başta Yozgat olmak üzere çeşitli illerde verdiği konserlerle büyük ilgi toplayan ve Yozgat’ın dışa açılan kültür kapısı olan Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu yeni sezonda vereceği konserler için de hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.
Yozgat’ın faaliyette olan tek profesyonel müzik topluluğu olan Nida     Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu Koro Şefi Adnan Şahin yönetiminde çalışmalarını her hafta Pazar günü Bilal Şahin Gençlik Merkezi’nde sürdürüyor. Kurulduğu günden bu yana koronun şefliğini yürüten Kültür Bakanlığı sanatçılarından Adnan Şahin yeni sezon çalışmalarına 7 Eylül itibariyle başladıklarını ve her hafta Pazar günü çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Nida Tüfekçi THM Korosu’nun her yıl olduğu gibi bu yılda ilk konserini Yozgat halkına vereceğini de ifade eden Adnan Şahin
“ İlk konserimizi 18 Eylül’de Yozgat’ta gerçekleştireceğiz daha sonra ise 27 Eylül’de Bursa Yozgatlılar Derneği’nin konuğu olarak Bursa’da yaşayan Yozgatlılar ve tüm Bursa halkıyla Nida Tüfekçi’yi anma günlerinde bir araya geleceğiz 25 Ekim’de ise Amasya’da bir konserimiz gerçekleşecek” dedi.
Koro şefi Adnan Şahin yeni sezonda koroya yeni katılımcıları da beklediklerini söyleyerek “Yeni katılımcılar Pazar günü gerçekleşen çalışmamıza katılabilirler burada yapacağımız küçük yetenek sınavımızın ardından koromuza yeni elemanlar kazandırmayı da amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim