Üç projenin imza töreninde KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ’ın hazır bulundu. Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ‘Mandacılık Yozgat’ta Marka Haline Geliyor’ projesi ile 96 bin 800 liralık harcama ile hayata geçirilecek. Manda yetiştiriciliğinde verimlilik, süt hijyeni ve kalitesini artırılacak. 131.200 liralık harcamayla devreye sokulacak olan ‘Yerköy ilçesi modern meyve yetiştiriciliği’ ile 101 bin 600 lira proje bedelli ‘Şefaatli ilçesi modern bağ tesisi’ projeleri 2017/2018 yılında uygulamaya konulacak. 
KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, 2017 Yılı KOP TEYAP Mali Destek Programı kapsamında çıkılan ilanda, 144 proje başvurusundan 52 projenin kabul edildiğini söyledi. 52 projeye toplam ödeneğin 5 bin 531lira olduğunu dile getiren Bostancı, Yozgat ilinde 7 projenin kabul edildiğini, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından hazırlanarak kabul edilen 3 proje için de emeği geçenlere teşekkür etti.  
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ise, Ziraat Fakültesi ile KOP İdaresi Başkanlığı arasında ilk defa gerçekleştirilen, bölge için oldukça önem arz eden modern meyveciliğin, modern bağcılığın ve marka haline gelen manda yetiştiriciliğinin gelişmesi adına umut verici bu projelerin, büyük yararlar sağlayacağını ifade etti. Bu projede emeği geçen araştırmacılara teşekkür eden Karacabey, başta Yozgat olmak üzere Türk tarımına, üreticisine hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim