Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar 18-65 yaş arası herkesin kan bağışında bulunabileceğini ve erkeklerin 3 ayda, bayanların ise 4 ayda bir kan bağışında bulunmaları halinde sağlık açısından da fayda sağlayacağını belirtti.
Yozgat’ın Kızılay Kan bağış kampanyalarına yoğun ilgi ve destek verdiğini de söyleyen Dumlupınar “25 Eylül tarihinde kadar Kızılay tırımız gündüz saat 10 ve akşam 18’e kadar kan alımı gerçekleştirecektir ben tüm halkımızı bu tırımıza kan vermeye davet ediyorum. Unutulmamalıdır ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” dedi.

Kızılay Kan Merkezi Doktoru Selçuk Cansız ise Yozgat Kızılay Kan Merkezi’nin Yozgat halkının kampanyalara verdiği desteğiyle ekip ortalamasında Türkiye birincisi kan bağışı ortalamasında ise Türkiye ikinci olduğunu bildirdi.
Dr. Selçuk Cansız 2011 yılından bu yana Yozgat Kızılay Kan Merkezi’nin kan alım sayısını katladığını ve ortalama artış miktarının ise bir önceki yıla göre yüzde 150 civarında olduğunu ekip ortalamasında ise 69 üniteyle Türkiye birincisi olduklarını ifade ederek kan bağış kampanyasına katkı ve destek veren tüm Yozgatlıları teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim