Yozgat, kabul edilen proje ve yatırım tutarı ile 42 il arasında ilk sırada yer aldı. IPARD 1 ve IPARD 2'nin toplam proje sayısının 291, toplam yatırım tutarının da yaklaşık 297 milyon lira olduğu hatırlatıldı.

Yozgat’ta verilen desteklerle hayvancılık sektöründe büyük bir ilerleme gerçekleşti. Süt ve et işleme tesislerinin sayısını arttı.

IPARD II Programı 3. Başvuru Çağrı Döneminde, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbiri kapsamında 6’ıncı grup desteklenmek üzere seçilen başvuruların listesi ilan edildi.

Buna göre, süt üreten tarımsal işletmelere yönelik hazırlanan projelerden uygun bulunan 30 işletmeden 11’i Yozgat’ta hayata geçirilecek.

Kırmızı et üreten tarımsal işletmeler için ise 17 proje uygun bulunurken, bunlardan 6’sının Yozgat’ta uygulamaya konulacağı kaydedildi.

Kanatlı üretiminde kabul edilen 3 proje arasında ise Yozgat yer almadı. Kabul edilen ve desteklenmesi uygun bulunan toplam 17 projeyle ilgili sözleşmeler yeni yılın ilk günlerinden itibaren imzalanmaya başlanacak.

Daha sonra da verilecek mali destekle projelerin hayata geçirilmesine yönelik inşaat çalışmalarına geçilecek.

Editör: TE Bilişim