TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, 13’ncü çağrı döneminin Yozgat açısından önemli olduğunu belirterek; Hayvancılık projesine çıkmamamıza rağmen şuanda 57 tane proje aldık. Bu projelerin toplam yatırım tutarı yaklaşık 33 milyon TL. Yani 33 milyon TL’lik yatırımın 16 buçuk milyon TL’sini hibe desteği olarak Yozgat üreticisine sağlamış olacağız” diye konuştu. 
“Daha önce Yozgat’ta hiç alınmamış tedbirlerden süt işleme tesisi, kesimhane, benim çok önem verdiğim projelerden” diyen Türker, şu açıklamalarda bulundu: 
“Üretici birliklerine destek amacıyla Süt Üretici Birliklerine de desteğimiz olacak. Şuanda süt ürünleri işleme tesisinden ve de kırsal turizme kadar çok önemli desteklerimiz var. Yozgat’ın daha önce bize başvurusu olmayan yerel ürünlerinden de geldi.” 
Çağrı dönemi süresince verilen projelerin doğru hazırlandığına inandığını kaydeden Türker, süreci olabildiğince verimli geçirdiklerinin altını çizdi. 
Proje karşılığı olarak verilecek 15 milyon TL’lik destek ile 33 milyon TL’lik yatırımın gerçekleşeceğini kaydeden Türker, şöyle konuştu: 
“Bu çağrı dönemimizde biz yaklaşık 15 milyon Türk Lirası vatandaşımıza destek vereceğiz. Yani 16 buçuk milyon ama ben projelerden aksaklıkları olan, düşülecek olan şeyleri hesap ederek şuanda 15 milyon diyebiliyorum. Böylelikle Yozgat’ta 33 milyon liralık yatırım gerçekleşmiş olacak. Atık IPART 1’in sonuna geldik bitirmek üzereyiz vatandaşlarımızdan IPART 2’ye şuanda hazırlık yapmalarını istiyorum. Çünkü hayvancılık IPART 2’de çıkacak, diğer tedbirlerimizde çıkacak ne kadar erken hazırlık yaparlarsa bizim için o kadar iyi. Çünkü 13’ncü çağrıda son günde bize başvurular oldu çok sıkıntılar çektik. Vatandaşlarımızın buna dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü kendi yararına olacak, ne kadar erken verirlerse o kadarda puanları artmış olacak. IPART 2 projelerinde tabiî ki bir sıralama kriteri olacak bu sıralama kriterine de dikkat etmelerini istiyorum. Biz kadın girişimciler de bu desteklerden yararlansın istiyoruz. 40 yaşın altı genç çiftçi istiyoruz, bunlara dikkat ederlerse sıralama kriterlerinde artıya geçecekler IPART 2’de şansları daha çok artacak.”

Editör: TE Bilişim