Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaddin Özdemir ve TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, Cumartesi günü Desti Lokantası’nda basın mensuplarına yönelik kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Özdemir ve Türker, toplantıda Yozgat’ın tarım ve hayvancılık alanında kırsal kalkınma hamlesi gerçekleştirmesi amacı ile yürütülen TKDK proje desteklerinden bahsetti.

TÜRKER: “TARIM VE HAYVANCILIK GELİŞMELİ”

İlk açıklamayı yapan TKDK İl Koordinatörü Selim Türker, Yozgat’ın gelişimi için tarım ve hayvancılığın gelişiminin önemine işaret etti.

Türker, 13. Çağrı sürecinin 12 Ocak – 10 Şubat tarihleri arasında yapılacağını hatırlatarak;

“Süt ve Süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlamasından su ürünlerine, çiftlik faaliyetlerinden en sanatlarına kadar kırsal kalkınmaya doğrudan etki edecek pek çok konuda desteklerimiz devam ediyor. Amacımız 13’üncü çağrı döneminde ayrılan bütçeden Yozgat’ın fazlasıyla istifade etmesidir. Şuan da bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakında yeni projelerle, desteklerle gündeme geleceğiz. Tüm üreticilerimizden 13’üncü çağrı sürecini en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

ÖZDEMİR: “YOZGAT İYİ YERDE”

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaddin Özdemir de açıklamasında Yozgat’ın tarım ve kırsal kalkınmada her geçen gün iyi bir konuma ulaştığını söyledi.

Yozgat’ın tarım ve kırsal kalkınmada ülke sıralamasında 4’üncü olduğunu anımsatan Özdemir;

“Yozgat’ta özellikle hayvancılık konusunda büyük gelişmeler yaşandı. Şuanda hayvancılıkta 14 proje bitti. 7 sulama projesi gerçekleşti. Yozgat’ta yaklaşık 2 milyon 300 bin hektar nadas alanı bulunuyor. Bu alanları nasıl değerlendiririz hesabıyla çalıştık. Bu alanlarda aspir ekimi gerçekleştirdik. Tıbbi aromatik bitkilerden haşhaş üretimiyle ilgili çalışmalarımız var. Ayrıca Yozgat’taki 33 gölet ve barajın değerlendirilmesi noktasında da girişimlerimiz devam ediyor.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi noktasında TKDK desteklerini önemsiyoruz. Yozgatlı’nın bu desteklerinden en üst derecede istifade etmesi arzusundayız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim