Yozgat Lokantacılar ve Kahveciler Odası Başkanı Eyüp Coşgun, küçük esnafın zor durumda olduğunu belirterek, yardım amacıyla açılan kermeslere düzenleme getirilmesini istedi.
Coşgun, çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütlerinin açtığı kermeslerin, ayakta kalma mücadelesi veren küçük esnafı zorladığını aktardı. 
Coşgun, özellikle son yıllarda sayıları hızla artan kermeslerin küçük esnafa zarar verdiğini kaydederek, “Bu kermesler amacı dışına çıkmaya başladı. Denetimi olmayan, isteyenin istediği gibi fiyatla satış yaptığı, hijyen koşulları gözetilmeyen bu tür satış yerleri küçük esnafın işleri baltalamaktadır. Siftahsız kapatan esnaflarımız, bu kermesleri gördükçe çileden çıkmaktadır” dedi.
Kermeslerin yardım amacıyla açılmasına rağmen esnafa sıkıntı getirdiğine değinen Coşgun, bu tür kermeslerin haksız rekabeti tetiklemekte, kirasını, vergisini ödeyemeyen esnafımızı bunalttığını kaydetti.
Coşgun, “Kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda kurularak satışı yapılan ürünler gözümüze çarpmaktadır. Kermeslere denetim gelmesi ve her önüne gelen stant açmamasını istiyoruz. Esnafımız sürekli denetim görürken, bu tür stantlar sağlığımız açısından da tehlike saçmaktadır. Oda olarak bu tür stantlara çeki düzen getirilmesi, gıda ürünlerinin satışı yapılırken denetimlerin attırılması, Önümüzdeki günlerde yine sayıları artacak olan bu kermeslerin esnafını iyice bunaltmadan bu haklı isteğimize il yöneticilerinin kulak vermesini bekliyoruz. Yozgat’ta açılacak kermeslerin de bir araya getirilerek, belirlenen bir alanda yapılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.
 Coşgun, kermeslerde çay, mobilya, ayakkabı satıldığını, dönercilik dahi yapıldığına değinerek, bunun mutlaka önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. 
Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşgun, “Kermeslerden faydalanan yine Yozgat halkı ama bunda da bir düzen olması lazım. Biz nasıl yaptığımız işin karşılığında fatura ve fiş veriyorsak orada da olmalı. Eskiden biz Kermes deyince, bayanların evde yaptığı yemek ile incik boncukların satışından kazanç elde edilmesi lazım. Bizim burada ise tam tersi. Bunun düzende için olması için kapalı bir alanda veya şehir dışında bu işleri yapmak lazım. Şehir merkezinde bu işin yapılması bizleri ve esnafı üzüyor. Biz burada herhangi bir derneği veya kişileri gündeme getirmek değil ama bizlerinde yükümlülüğü ve sorumluluğu altında olan esnaflarımızın hak ve menfaatlerini korumamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim